U Margečanu počela gradnja novog igrališta, prva faza vrijedna 500.000 kuna Foto: B. Težak

U Margečanu počela gradnja novog igrališta, prva faza vrijedna 500.000 kuna

VV | 24.10.2020. u 10:43h | Objavljeno u Našim krajem

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u pratnji gradskih vijećnika iz margečanskog kraja Danice Prašnjak i Zdenka Đurasa, predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Margečan Zvonka Brežnjaka i člana MO-a Vinka Zagorca, u četvrtak je, 22. listopada, obišao radove na gradnji novog igrališta u tom naselju. U tijeku su opsežni radovi koje je Grad Ivanec, kao investitor, temeljem provedenog postupka javne nabave, povjerio poduzeću Iskopi MS iz Vuglovca.

Gradnja igrališta predstavlja prvu fazu šireg projekta uređenja i gradnje novog trga u tom naselju.

- U sklopu uređenja budućeg trga planirani su i sadržaji za djecu, a među njima i dječje igralište sa spravama, jer Margečan je sada među rijetkim naseljima na gradskom području koja nemaju takvo igralište. S obzirom na samu lokaciju i površinu građevinske parcele, koja nije bila dovoljno velika za predviđene sadržaje, Grad Ivanec je obuhvat gradnje trebao proširiti i na parcelu u vlasništvu škole. Za to je od Varaždinske županije, kao osnivača škole, dobio suglasnost. Budući da je, slijedom toga, u obvezi osigurati zamjensko igralište, sada se na lokaciji malo zapadnijoj od dosadašnjeg igrališta, gradi novo sportsko i dječje igralište, koje ćemo potpunosti i opremiti. Također, uredit će se i okoliš mjesne područne škole. S druge, istočne strane, uredit će površina koju Margečanci inače kolokvijalno zovu svojim „trgićem“ - izjavio je gradonačelnik M. Batinić te s domaćinima i izvođačem radova Miroslavom Šoštarekom obišao gradilište, zavirio u projekte te se informirao se o specifičnostima radova.

Domaćini pak nisu skrivali zadovoljstvo početkom radova, to više što je uređenje centra mjesta bio njihov dugogodišnji san.

Radovi u ovoj fazi vrijedni su oko pola milijuna kuna. U narednom razdoblju uslijedit će i radovi na uređenju manjeg trga, što uključuje pješačke površine, urbano opremanje i hortikulturno uređenje.

radovi6-margecan-221020.jpg

radovi2-margecan-221020.jpg