U Margečanu počela gradnja novog igrališta, prva faza vrijedna 500.000 kuna Foto: B. Težak

U Margečanu počela gradnja novog igrališta, prva faza vrijedna 500.000 kuna

VV | 24.10.2020. u 10:43h | Objavljeno u Našim krajem
Tehnomag v2

Gradonačelnik Ivanca Milorad Batinić u pratnji gradskih vijećnika iz margečanskog kraja Danice Prašnjak i Zdenka Đurasa, predsjednika Vijeća Mjesnog odbora Margečan Zvonka Brežnjaka i člana MO-a Vinka Zagorca, u četvrtak je, 22. listopada, obišao radove na gradnji novog igrališta u tom naselju. U tijeku su opsežni radovi koje je Grad Ivanec, kao investitor, temeljem provedenog postupka javne nabave, povjerio poduzeću Iskopi MS iz Vuglovca.

Gradnja igrališta predstavlja prvu fazu šireg projekta uređenja i gradnje novog trga u tom naselju.

- U sklopu uređenja budućeg trga planirani su i sadržaji za djecu, a među njima i dječje igralište sa spravama, jer Margečan je sada među rijetkim naseljima na gradskom području koja nemaju takvo igralište. S obzirom na samu lokaciju i površinu građevinske parcele, koja nije bila dovoljno velika za predviđene sadržaje, Grad Ivanec je obuhvat gradnje trebao proširiti i na parcelu u vlasništvu škole. Za to je od Varaždinske županije, kao osnivača škole, dobio suglasnost. Budući da je, slijedom toga, u obvezi osigurati zamjensko igralište, sada se na lokaciji malo zapadnijoj od dosadašnjeg igrališta, gradi novo sportsko i dječje igralište, koje ćemo potpunosti i opremiti. Također, uredit će se i okoliš mjesne područne škole. S druge, istočne strane, uredit će površina koju Margečanci inače kolokvijalno zovu svojim „trgićem“ - izjavio je gradonačelnik M. Batinić te s domaćinima i izvođačem radova Miroslavom Šoštarekom obišao gradilište, zavirio u projekte te se informirao se o specifičnostima radova.

Domaćini pak nisu skrivali zadovoljstvo početkom radova, to više što je uređenje centra mjesta bio njihov dugogodišnji san.

Radovi u ovoj fazi vrijedni su oko pola milijuna kuna. U narednom razdoblju uslijedit će i radovi na uređenju manjeg trga, što uključuje pješačke površine, urbano opremanje i hortikulturno uređenje.

radovi6-margecan-221020.jpg

radovi2-margecan-221020.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci