U Ludbregu završili radovi na ulazu u gospodarsku zonu "Sjever"

N.P. | 10.5.2017. u 14:27h | Objavljeno u Našim krajem

Ovih dana u Ludbregu su završili radovi na ulazu u novu Gospodarsku zonu "Sjever". Projekt su o svom trošku realizirale Hrvatske ceste, dok je zbog rekonstrukcije raskrižja izmješten dio trase postojećeg regionalnog vodovoda, a taj dio realizirao je i financirao Varkom. Ukupna vrijednost radova je milijun i 100 tisuća kuna.

Jedan od prvih korisnika zone radi punom parom na izvođenju radova izgradnje i već početkom ljeta očekuje se otvaranje toga pogona. Uređena je kanalizacijska i vodovodna mreža, a uskoro započinju i radovi na trafostanici.

- Projekt pripreme zone je pri kraju, a prijavljuje ga se i na europsko financiranje za dodatno uređenje Zone, dakle za asfaltiranje cesta unutar Zone prema Varaždinu i uređenje javne rasvjete, jer smatramo da će na taj način zona biti privlačna potencijalnim investitorima. U razdoblju koje slijedi nadamo se da ćemo je moći ponuditi nekome od ulagača koji će promijeniti možda i poslovnu sliku našega grada, odnosno krenuti u nekom drugom poslovnom smjeru, a to možda znači i veće plaće. - rekao je ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić.

To je trenutačno jedini poslovni prostor, odnosno zemljište u Ludbregu koje stoji na raspolaganju gospodarstvenicima s obzirom na to da su sve druge parcele rasprodane.

- Gospodarska zona Ludbreg u cjelini je već danas popunjena s gotovo 80 posto svih raspoloživih površina. Ostalo je tih 20 posto i nakon popunjavanja možemo razmišljati o nekim drugim lokacijama što je za naše područje prilično komplicirano s obzirom na to da nema tako puno slobodnog zemljišta pogotovo u vlasništvu Grada, već je sve u vlasništvu privatnih osoba i trebat će poraditi na rješenju - pojasnio je Bilić.