U Ludbregu počela podjela uskrsnica; uvećan cenzus, ali i iznos uskrsnica Foto: Grad Ludbreg

U Ludbregu počela podjela uskrsnica; uvećan cenzus, ali i iznos uskrsnica

Varaždinske vijesti | 20.3.2024. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

Ovo je simbol zahvalnosti, a cilj su veće mirovine, jeftiniji prijevoz i novi i jeftiniji domovi za starije, poručio je gradonačelnik Bilić

Danas je u Ludbregu krenula isplata uskrsnica umirovljenicima i osobama slabijeg imovnog stanja.

Gradonačelnik Dubravko Bilić podsjeća kako je ove godine uvećan cenzus, ali i sam iznos uskrsnica.

- U odnosu na prošlu godinu povećan je i cenzus i sam iznos uskrsnice. Pravo na uskrsnicu sad imaju osobe s primanjima do 300 eura, dok je cenzus prošle godine iznosio 265 eura. Iznos je, pak, povećan s 45 na 50 eura – rekao je Bilić.

Dodaje da je ovo znak pažnje i simbol zahvalnosti prema ludbreškim umirovljenicima.

- Zapravo je žalosno što umirovljenici imaju mirovine 200 ili 300 eura. To su ljudi koji su pola života radili, od njihovih plaća uzimalo se za poreze i razne namete, a sada jedva preživljavaju. Ove uskrsnice su mali znak pažnje i simbol zahvalnosti prema ljudima koji zaslužuju poštovanje, ali i dostojan život. Stoga je nužno da svi mi na bilo kakvim pozicijama razmišljamo u istom smjeru, a to je da im se osiguraju veće mirovine, ali i jeftiniji i dostupniji domovi za starije odnosno dnevni centri za starije, kao i jeftiniji prijevoz – rekao je Bilić.

Podsjeća da je upravo Grad Ludbreg u suradnji sa susjednim općinama pokrenuo projekt integriranog prijevoza koji bi trebao osigurati jeftiniju vožnju, ali i više linija koje će povezivati mjesta ludbreškog kraja. Također, podsjeća da sa sjevera Hrvatske kreće inicijativa za izgradnjom 100 domova diljem Hrvatske, a cilj je da se po jedan izgradi u svakom gradu, što bi rezultiralo time da domovi budu dostupniji, ali i jeftiniji.