U Ludbregu otvoren poslovni prostor cvjećarske zadruge "Varaždinski cvijet" Foto: Grad Ludbreg

U Ludbregu otvoren poslovni prostor cvjećarske zadruge "Varaždinski cvijet"

Varaždinske vijesti | 3.9.2021. u 19:20h | Objavljeno u Našim krajem

U Ludbregu je u Ulici Vatroslava Lisinskog, blizu semafora u Selniku, otvoren novi poslovni prostor poljoprivredno cvjećarske zadruge "Varaždinski cvijet", čije je sjedište u Malom Bukovcu.

U zadrugu je upisano devet OPG-a, proizvođača cvijeća, koji godišnje proizvedu preko 2.000.000 presadnica na preko 30.000 m2 zatvorenog i 100.000 m2 otvorenog prostora, a nove će prostore koristit kao uredske i skladišne za reprometerijal.

Upraviteljica Zadruge Ivana Matijašec pojasnila je kako je zemljište kupljeno 2018. godine, pri čemu je u uređenje i izgradnju poslovnih prostora uloženo je 1.700.000 kuna, te je zahvalila svima koji su na bilo koji način pomogli da ostvare svoj cilj i izgrade svoje prostore.

Župan Anđelko Stričak kazao je kako se Županija iznimno ponosi cvjećarstvom, bogatom tradicijom i uzgojem, a posebno činjenicom da se na ovaj kraj odnosi čak 60 posto ukupne hrvatske proizvodnje cvijeća te pohvalio vodstvo zadruge.

Podršku radu Zadruge dali su i državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede Tugomir Majdak, gradonačelnik grada Ludbrega Dubravko Bilić, načelnici općina: Darko Marković iz Malog Bukovca, Bruno Hranić iz Vidovca i predsjednica općinskog vijeća Velikog Bukovca Jasenka Zdelar, koji su pohvalili upornost i izdržljivost zadrugara, dosadašnja postignuća, ažurnost u isporuci cvijeća u Hrvatsko i susjednim zemljama te kontinuirana ulaganja i stalna usavršavanja u proizvodnji te modernizaciji proizvodnih pogona te im zaželjeli puno uspjeha u daljnjem radu uz želje da ovo mjesto postane mjesto okupljanja cvjećara.

Zadruga „Varaždinski cvijet“ snabdijeva cvijećem velike tržne centre u Hrvatskoj (Lidl, Spar, KTC, Eurospin) i u Sloveniji (Eurospin, OBI, TUŠ Jager) kao i niz Vrtnih centara u cijeloj Hrvatskoj.

Na svečanosti otvorenja nastupili su Plesni klub Takt Varaždin te Udruga Ludbreške mažoretkinje i twirling klub Ludbreg.

Varaždinska županija rad Poljoprivredne cvjećarske zadruge kroz zadnje je četiri godine sufinancirala s 362.787,69 kuna. Sredstva su korištena za nabavu kolica za transport cvijeća u trgovine, nabavu stroja za izradu jiffiya-papirport mašina, nabavu informacijsko-komunikacijske opreme, promidžbeni materijal te izradu internetskih stranica.

varazdinski_cvijet_ludbreg_03092021_1.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci