Zaposlit će se 21 osoba koje će se brinuti o starijim, nemoćnim i socijalno ugroženim osobama Foto: Grad Ludbreg

U Ludbregu održan prvi radni sastanak po projektu „Pomažemo sebi – pomažemo drugima“

| 10.4.2018. u 11:24h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorima Gradskog društva Crvenog križa Ludbreg održan je prvi radni sastanak projektnog tima po projektu „Pomažemo sebi – pomažemo drugima“ koji je ugovoren u okvirima Europskog socijalnog fonda. Projekt će se provoditi 30 mjeseci, a njegova ugovorena vrijednost iznosi preko 3 milijuna kuna i omogućava suradnju svih predstavnika Regije Ludbreg.

Nositelj projekta je Gradsko društvo Crvenog križa Ludbreg, dok u svojstvu partnera nastupaju Hrvatski zavod za zapošljavanje Regionalni ured Varaždin, Centar za socijalnu skrb Ludbreg, Grad Ludbreg, Općina Martijanec, Općina Sveti Đurđ, Općina Mali Bukovec te Općina Veliki Bukovec.

Razdoblje provedbe projekta započelo je 19. ožujka potpisom Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava i trajat će trideset mjeseci, tj. do 2020. godine. Cilj projekta jest osnažiti i unaprijediti radni potencijal teže zapošljivih žena kao i potaknuti socijalnu uključenost te podignuti razinu kvalitete života starijih osoba koje se nalaze u nepovoljnom položaju.

Središnji problem na čije je rješavanje projekt usmjeren odnosi se na potrebu smanjenja visoke stope nezaposlenosti žena kojima je smanjen radni potencijal i kojima je otežan ulazak na tržište rada. Drugi problem koji će se riješiti jest kako poboljšati uvjete života u kojima žive krajnji korisnici, osobe starije od 65 godina.

Projektom će se direktno utjecati na rješavanje oba navedena problema jer će se zaposliti 21 osoba koje će se brinuti o krajnjim korisnicima na području bivše regije Ludbreg. Novozaposlene žene će na razne načine davati potporu starijim, nemoćnim, socijalno ugroženim osobama na području bivše regije Ludbreg kroz pružanje pomoći u vidu obavljanja kućanskih poslova, pomaganja prilikom odlaska liječniku ili jednostavno kroz razgovor sa starijom osobom.

Kako bi se dogovorila pravovremena implementacija projektnih aktivnosti, održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali predstavnici svih partnera.

Na sastanku se raspravljalo o početnim aktivnostima koje će se provoditi u narednom razdoblju, a koje se odnose na odabir ciljane skupine, organizaciju i provedbu osposobljavanja ciljane skupine s ciljem jačanja njihove konkurentnosti na tržištu rada, provedbu javnog poziva za zapošljavanje po projektu te na ostale administrativne stavke koje je prijavitelj dužan ostvariti sukladno potpisanom Ugovoru.