FOTO U Lepoglavi sanirana četiri velika klizišta, vrijednost radova viša od pola milijuna eura Foto: Grad Lepoglava

FOTO U Lepoglavi sanirana četiri velika klizišta, vrijednost radova viša od pola milijuna eura

vv | 20.3.2023. u 13:38h | Objavljeno u Našim krajem

Sanacija je završena asfaltiranjem oštećenih lokalnih cestovnih površina koje su nakon uspješno odrađene sanacije klizišta ponovno postale prohodne i sigurne za korištenje

Više od pola milijuna eura koštali su radovi sanacije četiriju velikih klizišta nastalih uslijed potresa i obilnih oborina na području naselja Lepoglavska Ves (Pošnjaki), Očura, Lepoglava (Gaveznica – Kameni vrh) i Muričevec u Gradu Lepoglavi.

Sanacija je završena asfaltiranjem oštećenih lokalnih cestovnih površina koje su nakon uspješno odrađene sanacije klizišta ponovno postale prohodne i sigurne za korištenje.

- Zbog brdsko-planinske konfiguracije zemljišta imamo dosta problema sa sanacijom šteta nastalih zbog prirodnih nepogoda, prije svega potresa i obilnih oborina. Najveće štete prouzrokuju nam klizišta koja se pojavljuju na cijelom gradskom području. U ovom smo trenutku najveći dio klizišta na području sjevernog djela Ivančice uspješno sanirali - istaknuo je gradonačelnik Grada Lepoglave Marijan Škvarić prigodom obilaska saniranih klizišta.

Sredstva za sanaciju Grad Lepoglava je u potpunosti osigurao na natječaju Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja za operacije koje se financiraju iz Fonda solidarnosti Europske unije. Na tom je natječaju Grad Lepoglava osigurao više od 17.8 milijuna kuna odnosno 2.368.510,23 eura koje će, uz sanaciju klizišta, investirati u sanaciju devet dionica cesta ukupne dužine od oko 10 kilometara na brdsko-planinskom području Višnjice i sanaciju mosta Putine na rijeci Bednji.

- Bez tih sredstava, kojima ćemo pokriti sve troškove sanacije i koja nam se u cijelosti vraćaju, teško da bismo mogli sanirati sve planirano. Grad Lepoglava je znao iskoristiti mogućnost koju je pružio raspisani natječaj osiguravši sredstva zahvaljujući kojima ćemo vlastita sredstva moći iskoristiti za druge projekte odnosno daljnji razvoj Grada Lepoglave - poručio je gradonačelnik Škvarić.

Galerija slika