U Lepoglavi pozivaju mještane da prijave štetu zbog mraza i niskih temperatura Foto: Ilustracija/Pixabay

U Lepoglavi pozivaju mještane da prijave štetu zbog mraza i niskih temperatura

VV | 10.4.2020. u 11:20h | Objavljeno u Našim krajem

Zbog šteta na trajnim nasadima, vinogradima te na pojedinim povrtlarskim i ratarskim kulturama uzrokovanih mrazom i niskim temperaturama, koje su u periodu od 2. do 8. travnja ove godine zahvatile područje Varaždinske županije, župan Radimir Čačić donio je Odluku o proglašenju prirodne nepogode za područje Varaždinske županije, pa tako i područje Grada Lepoglave.

- Svi oni s područja Grada Lepoglave koji su zbog navedenog mraza i niskih temperatura pretrpjeli štete pozvani su da ih prijave gradskom Povjerenstvu za procjenu šteta. Šteta se prijavljuje putem obrasca EN-P koji nakan ispunjavanja i potpisivanja mora biti, u periodu od 20. do 27. travnja 2020. godine, dostavljen Gradu Lepoglavi putem maila, pošte ili na neki drugi način korištenjem modernih komunikacijskih tehnologija poput Vibera, Messengera i slično - navode.

Napominju da uz obrazac, koji mora biti potpisan, bitno je da se na njemu nalazi kontakt podaci koji moraju sadržavati OIB odnosno MIBPG kad je riječ o prijavi koju podnosi OPG.

- Svi koji podnose prijavu moraju navesti podatke o kulturi koja je stradala, zatim broj stabala (voćki ili trsova) odnosno sadnica koje posjeduju, broj stradalih te postotak oštećenja stradalih - poručuju.

Svima koji žele podnijeti prijavu o štetama dodatne informacije mogu dobiti na broju telefona 042/494-313 ili putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

Označeno u