U Lepoglavi posebna počast odana poginulim braniteljima i žrtvama fašizma Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi posebna počast odana poginulim braniteljima i žrtvama fašizma

Grad Lepoglava/vv | 31.10.2023. u 15:58h | Objavljeno u Našim krajem

Uz sjećanje na sve preminule građane, povodom blagdana Svih Svetih u Gradu Lepoglavi posebna je počast odana poginulim hrvatskim braniteljima i žrtvama fašizma.

Izaslanstvo Grada Lepoglave predvođeno gradonačelnikom Marijanom Škvarićem te članovi Udruge antifašista i antifašističkih boraca iz Lepoglave položili su vijence i upalili svijeće kod spomen obilježja na Spomen groblju u Lepoglavi.

Ovih dana prisjećamo se svih onih kojih više nema među nama. Prisjećamo se i žrtava fašizma stradalih iza zidina ustaškog logora u Lepoglavi kao i svih antifašista koji su svoje živote dali u borbi protiv tog zla. Njihova se žrtva ne smije zaboraviti – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom odavanja počasti na Spomen groblju u Lepoglavi.

Vijenci i poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici

Vijenci su položeni i kod spomen obilježja poginulim antifašistima u Kamenici i Višnjici.

U nazočnosti članova obitelji poginulih branitelja i braniteljskih udruga, članova Gradskog vijeća i mjesnih odbora kod centralnog je križa na gradskom groblju u Lepoglavi, uz zvuke mirozova i  molitvu koju je predvodio vlč. Nenad Piskač, položen vijenac i upaljene svijeće u spomen na poginule hrvatske branitelje s područja Grada Lepoglave.

– Prisjećajući se ovih dana naših najmilijih s posebnim se pijetetom prisjećamo naših poginulih branitelja koji su svoje živote položili za jedinu nam našu domovinu Hrvatsku. Odajući im počast zahvaljujemo im na svemu što su učinili za nas i buduće generacije – poručio je  Škvarić prilikom polaganja vijenaca i svijeća kod centralnog križa i spomen obilježja poginulim hrvatskim braniteljima na gradskom groblju u Lepoglavi.

Istovremeno, vijenci su položeni i svijeće upaljene kod spomen obilježja i na grobovima poginulih hrvatskih branitelja u Kamenici i Višnjici. Uz predstavnike Grada Lepoglave to su učinili i članovi obitelji poginulih branitelja i predstavnici braniteljskih udruga. Počast je poginulim hrvatskim braniteljima odana i na njihovim posljednjim počivalištima.

Fotogalerija

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_02.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_03.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_04.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_05.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_06.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_07.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_08.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_09.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_10.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_11.jpg

grad_lepoglava_dan_mrtvih_pocast_12.jpg