U Lepoglavi održano 12. natjecanje vatrogasno mladeži Varaždinske županije Foto: Varaždinska županija

U Lepoglavi održano 12. natjecanje vatrogasno mladeži Varaždinske županije

I.D./Varaždinske vijesti | 6.10.2017. u 08:26h | Objavljeno u Našim krajem

Lepoglava je 1. listopada bila domaćin 12. natjecanja vatrogasne mladeži Varaždinske županije na kojem je sudjelovala 131 ekipa u četiri kategorije, odnosno više od 1200 natjecatelja.

Po završetku cjelodnevnog natjecanja, podjeli pehara te postrojavanju ešalona prisustvovao je i župan Varaždinske županije Radimir Čačić. Nakon obavljenog prijavka županu te pozdravnih riječi predsjednika Vatrogasne zajednice Varaždinske županije Nedeljka Vukalovića, koji je ocijenio da je natjecanje organizirano na visokoj razini, mladim vatrogascima te njihovim roditeljima obratio se i župan Čačić.

- Ovako respektabilan broj natjecatelja dokazuje kako je vatrogastvo duboko ukorijenjeno na ovim prostorima, slobodno možemo reći kako je Vatrogasna zajednica Varaždinske županije poznata kao kolijevka hrvatskog vatrogastva. Posebno želim pohvaliti rad i entuzijazam pripadnika vatrogasne mladeži čiji broj raste iz godine u godinu. Ovom prilikom im čestitam na vrijednim i značajnim  rezultatima koje postižu na nacionalnim i međunarodnim natjecanjima. Jednako vrijedne rezultate vatrogasci Varaždinske županije tradicionalno postižu i u području organizacije najzahtjevnijih natjecanja, pa tako i ovoga. Naime, spoj stoljetne tradicije promicanja ljudskih vrlina i hrabrosti velikim je slovima grad Varaždin i ovu županiju ucrtao na vatrogasnu kartu svijeta – naglasio je župan čestitavši svim mladim natjecateljima na sudjelovanju te je zahvalio njihovim roditeljima na podršci i potpori koju pružaju svojoj djeci.

Završetku natjecanja prisustvovao je i zamjenik župana Tomislav Paljak, a napomenimo kako su kod ženske mladeži nastup na državnom prvenstvu izborile ekipe DVD Varaždinske Toplice, DVD Ivanec te DVD Donja Voća, dok će mušku mladež predstavljati DVD Donja Voća, DVD Novi Marof te DVD Donji Kučan.

011017_lepoglava_1.JPG

011017_lepoglava_2.JPG

011017_lepoglava_3.JPG

011017_lepoglava_4.JPG

011017-lepoglava-5.JPG