Uvjete natječaja zadovoljilo je šest mladih obitelji kojima su dodijeljene potpore u visini od i od 30.500 do 40.000 kuna Foto: Grad Lepoglava

U Lepoglavi dodijeljene gradske potpore mladim obiteljima za rješavanje stambenog pitanja

Varaždinske vijesti/Grad Lepoglava | 18.11.2020. u 10:24h | Objavljeno u Našim krajem

Šest mladih obitelji ove će godine u Gradu Lepoglavi do vlastitog doma lakše doći zahvaljujući gradskoj potpori. Naime, Grad Lepoglava mladim je obiteljima dodijelio ukupno 228.000 kuna bespovratne potpore za gradnju ili kupnju obiteljske kuće odnosno kupnju stana.

- Riječ je o mjeri demografske politike kojom Grad Lepoglava nastoji na svom području zadržati što više mladih obitelji. U ovoj i protekloj godini Grad Lepoglava je mladim obiteljima za potporu pri kupnji ili izgradnji vlastitog doma izdvojio oko pola milijuna kuna. Zahvaljujući tim sredstvima u tom je periodu 12 mladih obitelji riješilo svoje stambeno pitanje i narednih će najmanje 10 godina, što je jedan od uvjeta za dobivanje gradske potpore, živjeti na području Grada Lepoglave – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom potpisivanja ugovora o dodjeli bespovratnih potpora.

Uvjete natječaja zadovoljilo je šest mladih obitelji kojima su dodijeljene potpore u visini od 30.500 do 40.000 kuna.

- Odlučili smo kupiti kuću i osamostaliti se. Prijavili smo se na natječaj Grada Lepoglave, ispunili zahtjeve i dobili potporu koja će nam uvelike pomoći da uredimo kupljenu kuću – istaknula je Marta Srednoselec iz Klenovnika koja je sa suprugom odlučila kupiti kuću u Gornjoj Višnjici i preseliti se živjeti na područje Grada Lepoglave koji im, istaknula je, zbog visokog stupnja komunalne uređenosti i svega što pruža omogućava kvalitetan život.

Pored ove, Grad Lepoglava i drugim mjerama provodi vlastitu demografsku politiku.

- Pokrenuli smo projekt izgradnje POS stanova u Lepoglavi zahvaljujući kojem će dodatnih osam do deset obitelji moći riješiti svoje stambeno pitanje, isplaćujemo potpore za novorođene, sufinanciramo pohađanje vrtića u koji, zahvaljujući tome što smo uredili i izgradili nove vrtićke prostore, mogu ići sva djeca s gradskog područja, sufinanciramo produženi boravak djece u osnovnoj školi, financiramo izvanškolske aktivnosti, podupiremo izvrsnost, financiramo nabavku radnih bilježnica te stipendiramo studente s gradskog područja. Pored toga, oni građani koji se odluče za pokretanje vlastitog posla mogu također računati na gradske potpore – dodao je gradonačelnik Marijan Škvarić.