U klupe u školama u Trnovcu i Šemovcu prvi put sjela 43 prvašića, nastava u jednoj smjeni Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

U klupe u školama u Trnovcu i Šemovcu prvi put sjela 43 prvašića, nastava u jednoj smjeni

VV/MN | 9.9.2020. u 11:07h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak je počela nova školska godina. U dvije osnovne škole na području Općine Trnovec Bartolovečki, u Trnovcu i Šemovcu, u školskim je klupama gotovo 500 učenika. Njih 43-oje krenulo je u prvi razred.

Osnovnu školu Trnovec u ovoj školskoj godini polazi ukupno 300 učenika, a po prvi je put u školske klupe sjelo 26 prvašića raspoređenih u dva razredna odjela.

- Nastava se i dalje odvija u jednoj smjeni za sve učenike, uz poštivanje epidemioloških mjera, uputa, naputaka u najvećoj mogućoj mjeri. Pronašli smo mjesta za sve učenike, ispoštivali propisani razmak koliko je najviše bilo moguće. U onim razrednim odjelima koji broje 25 učenika, a to su 7. razredni odjeli, učenici moraju nositi maske jer nismo mogli osigurati razmak među njima od 1,5 metra - rekla je ravnateljica Radmila Sačić.

Nastava počinje u 8.30, kao i ranijih godina, jedino su učenici razredne nastave s nultim satom zbog osiguravanja tri velika odmora za užine.

U Osnovnoj školi Šemovec prvašića je 19, u dva razredna odjeljenja s 8 odnosno 9 učenika. Ukupno je u školi 196 učenika u 15 razrednih odjeljenja.

- Uspjeli smo organizirati nastavu u jednoj smjerni, u jutarnjoj, od 8 sati, kao i prije. Satnica nije promijenjena, nije bilo potrebe skraćivati satove, oni i dalje traju 45 minuta jer možemo osigurati sve uvjete i preporučene mjere. Učenici putnici nam dolaze autobusom poštujući sve epidemiološke mjere. Naravno da se i u školi provode sve mjere koje su propisali Hrvatski zavod za javno zdravstvo i Ministarstvo znanosti i obrazovanja - kazala je ravnateljica Marina Hižak te dodala da su organizacijski pripremili sve što je bilo potrebno za nastavu prema tzv. modelu A, odnosno nastavi u učionici, dok za mješoviti model B ili online nastavu prema modelu C zasada nema potrebe.

Uspješnu novu školsku godinu u novim okolnostima učenicima, njihovim roditeljima i nastavnicima poželio je i općinski načelnik Zvonko Šamec. Podsjetio je da Općina Trnovec Bartolovečki financijski prati mnoge aktivnosti u školama, od ranog učenja informatike do sufinanciranja produženog boravka i prehrane, kao i izvannastavne aktivnosti poput škole plivanja. Izdvaja se i za nabavu nove opreme u školama, a ove godine za svakog učenika osigurano je i 200 kuna za nabavu bilježnica i školskog pribora.

Na početku nove školske godine upućen je i apel svim sudionicima u prometu na pojačane oprez kako bi najmlađi bili što sigurniji na cesti.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci