U Klenovniku se provodi modernizacija javne rasvjete vrijedna 182.000 kuna

MGA/Varaždinske vijesti | 4.8.2019. u 11:20h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Klenovnik radi na modernizaciji javne rasvjete. Zbog toga je u srijedu načelnik Mladen Blaško s tvrtkom ENERGY PLUS d.o.o. iz Ludbrega potpisao ugovor o modernizaciji javne rasvjete u Lipovniku. Vrijednost projekta iznosi 182 tisuće kuna.

Ovim Ugovorom obje strane ugovaraju nabavu opreme i izvođenje radova modernizacije javne rasvjete, što podrazumijeva zamjenu energetski neučinkovite i dotrajale rasvjete sa znatno učinkovitijom LED rasvjetom. To će svakako utjecati na sigurnost svih sudionika u prometu na području Lipovnika, kao i na uštedu
električne energije. Uz to će pridonijeti i smanjenju troškova održavanja, ali i povećavanju kvalitete života stanovnika na području Lipovnika, kazao je prilikom potpisivanja ugovora načelnik Blaško.

Član Uprave ENERGY PLUS d.o.o. Miroslav Hlebar, koji je potpisao ugovor u ime izvođača, pojasnio je da predstoji petnaestak dana pripreme i montaže na terenu, odnosno radova koji su predviđeni projektom. Modernizacija podrazumijeva zamjenu postojećih svjetiljki te samim time poboljšanje energetske učinkovitosti i približavanje zahtjevima svjetlosno-tehničkih uvjeta za cestovnu, odnosno uličnu rasvjetu. Riječ je o zamjeni 71 rasvjetnog tijela, što bi trebalo biti dovršeno u roku od već spomenutih petnaestak dana, pojasnio je Hlebar.

Sredstva za ovaj projekt stigla su dijelom iz Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije, dok je drugi dio osiguran u proračunu Općine.

Označeno u