U javnim radovima na području grada Novog Marofa zaposleno još 10 osoba

| 28.1.2016. u 15:01h | Objavljeno u Našim krajem

Održan je sastanak na temu – javni radovi na području Grada Novog Marofa. Cilj projekta je zapošljavanje u programu javnih radova, integracija na tržište rada putem društveno korisnog rada dugotrajno nezaposlene osobe, poticanje i ublažavanje socijalnih posljedica nezaposlenosti te motivacija nezaposlenih na tržište posla.

S obzirom da su ciljana skupina dugotrajne nezaposlene osobe ovim projektom bi se iste integrirale na tržište rada čime bi se poboljšao njihov materijalni status kao i status njihovih obitelji.Neposredni cilj ovog projekta za Grad Novi Marof je očuvanje i održavanje okoliša te ostale aktivnosti predviđene programom u svim naseljima na području Grada Novog Marofa.

Uz predstavnike Grada Novog Marofa i Novokoma, sastanku je prisustvovalo i 35 osoba koje su pozvane od strane Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, a vode se u  evidenciji kao nezaposlene osobe, iz kategorije za koju HZZ u javnim radovima osigurava sto posto troškova bruto plaće po zaposlenom u iznosu od 3.553,66 kuna mjesečno. Pripremne aktivnosti za pokretanje ovog programa već su u punom tijeku, a do proljeća se očekuje da će se krenuti s radom.

- Osim ovog programa za dugotrajno nezaposlene osobe, Grad nastoji angažirati i mlade obrazovanije osobe kroz program Stručnog osposobljavanja bez zasnivanja radnog odnosa te se trenutačno pet mladih osoba osposobljava u Gradu. Ovom mjerom zaposlili smo još 10 osoba tako da Grad Novi Marof kroz mjere stručnog osposobljavanja i javnih radova trenutno zapošljava 15 osoba, a s projektom nastavljamo i dalje. Želimo doprinijeti zapošljavanju na ovom području i što više ljudi staviti u radni odnos kroz sve raspoložive vladine mjere za povećanje zaposlenosti - izjavio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci