U Ivancu nova građevinska zona: širenje prema istoku, slijedi otkup zemljišta Foto: B.Težak

U Ivancu nova građevinska zona: širenje prema istoku, slijedi otkup zemljišta

VV | 2.12.2021. u 16:02h | Objavljeno u Našim krajem

Stambene zone u Ivancu sve više se šire pa su tako, nakon "eksplozije“ gradnje u Preradovićevoj ulici (zona C3 koja je do prije par godina bila doslovce ledina), već otvorena i prva nova gradilišta na istočnom izlazu iz Ivanca, od INA-ine benzinske pumpe prema Ivanečkom Naselju (Gmajna).
Mag. ing. arhitekture Marko Friščić, zamjenik ivanečkog gradonačelnika, kojemu je ova tema u fokusu interesa, ponovno potvrđuje da na području cijelog Ivanca nedostaje stambenih zona i da su proširenja nužna.
- Proteklih dana imali smo radove na komunalnom opremanju u Preradovićevoj ulici, gdje vidimo da je ta zona više-manje popunjena. Iako je oko toga ulaganja prijašnjih godina bilo skepse i svakakvih komentara u javnosti, očito je da ono bilo i više nego nužno. Zašto sada proširenje na istok? Točno je, na Gmajni već postoje aktivne građevinske investicije, a interes je velik i za stambenu gradnju i za gradnju poslovnih sadržaja. Imamo i najavu gradnje velikog poslovnog objekta istočno od te zone, na području Ivanečkog Naselja. Logika je te dvije cjeline spojiti – obrazlaže Friščić i dodaje kako su trenutno u fazi izrade idejnog projekta.
- U planu nam je do kraja godine ishoditi lokacijsku dozvolu kako bismo iduće godine mogli krenuti s razgovorima s vlasnicima parcela o otkupu zemljišta. Radi se o velikom području (gotovo tri kilometara koridora), pri čemu treba otkupiti i imovinsko-pravno srediti zemljište za cestu. Za očekivati je da će taj proces trajati neko vrijeme, ali svakako nam je plan iduće godine to privesti kraju kako bi mogli nastaviti s ishođenjem dokumentacije za izvođenje radova – zaključio je Friščić.