U Gornjem Knegincu gradit će se POS zgrada, počelo primanje zahtjeva za kupnju stana Foto: VV arhiva / ilustracija

U Gornjem Knegincu gradit će se POS zgrada, počelo primanje zahtjeva za kupnju stana

I.D./Varaždinske vijesti | 14.4.2019. u 20:30h | Objavljeno u Našim krajem

U središnjem dijelu Gornjeg Kneginca, u neposrednoj blizini Osnovne škole Gornji Kneginec i Dječjeg vrtića Bubamara, planira se izgradnja zgrade sa stanovima po Programu društveno poticane stanogradnje (POS).

Općina Gornji Kneginec objavila je stoga Javni poziv za podnošenje zahtjeva za kupnju stana po POS programu.

Pravo na kupnju stana imaju državljani Republike Hrvatske, a lista prvenstva za kupnju stana utvrdit će se prema nekoliko mjerila: uvjeti stanovanja, stambeni status, vrijeme prebivanja na području općine Gornji Kneginec za podnositelja zahtjeva, broj članova obiteljskog domaćinstva podnositelja zahtjeva, životna dob podnositelja zahtjeva, stručna sprema podnositelja zahtjeva, djeca predškolske dobi i djeca na školovanju, invaliditet ili tjelesno oštećenje podnositelja zahtjeva i/ili člana njegova obiteljskog domaćinstva, sudjelovanje u Domovinskom ratu, status hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata za podnositelja zahtjeva, status člana obitelji poginulog, zatočenog ili nestalog hrvatskog branitelja za podnositelja zahtjeva.

Zahtjev za kupnju stana podnosi se na posebnom obrascu, koji se preuzima u prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gornji Kneginec u Turčinu (Trg dr. Franje Tuđmana 2/c), radnim danom od 7 do 15 sati ili na internetskoj stranici Općine Gornji Kneginec www.kneginec.hr, gdje su dostupni i svi detalji Javnog poziva, kao i potrebni obrasci i izjave.

Zahtjev za kupnju stana predaje se isključivo poštom na adresu Općine Gornji Kneginec, zaključno do 15. svibnja, a podnositelji zahtjeva dodatne informacije mogu dobiti u službenim prostorijama Jedinstvenog upravnog odjela Općine Gornji Kneginec ili na broj telefona 042/242-150, radnim danom od 7 do 15 sati.