U Domu kulture u Lepoglavi prikazan dokumentarni film "Zaboravljena mladost"

VV | 24.9.2021. u 11:08h | Objavljeno u Našim krajem

Pred 50-ak posjetitelja u prostoru „Tawan“ lepoglavskog Doma kulture prikazan je dokumentarni film Zaboravljena mladost, kojeg je, u suradnji s HVIDRom Ivanec, napravio ivanečki Ogranak Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Među okupljenima bile su obitelji poginulih hrvatskih branitelja s područja Lepoglave, gradonačelnik Lepoglave Marijan Škvarić, predsjednik HVIDRe IvanecVjekoslav Špac, pripadnici 2. mehanizirane bojne "Pume", članovi braniteljskih udruga gradova Ivanca i Lepoglave i drugi.

Zbog epidemioloških mjera i ova je projekcija bila pozivnog karaktera, a u uvodnom dijelu, nakon intoniranja himne i minute tišine u čast poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima, nazočnima se u ime domaćina obratio Željko Bračko, potpredsjednik Udruge branitelji Hrvatske Lepoglava, pozdravivši ih i zahvalivši im na odazivu.

O razlozima odluke da se snimi i tijeku nastajanja filma kratko je govorio Ljudvek Cikač, potpredsjednik UDVDR Podružnice Varaždinske županije i predsjednik Ogranka Ivanec, izrazivši posebnu zahvalu gradu Lepoglavi i gradonačelniku Marijanu Škvariću, koji je prepoznao njegovu važnost još u počecima i pružao kontinuiranu pomoć.

Gradonačelnik Škvarić se u svom izlaganju pohvalno izrazio o filmu, naglasio važnost ovakvih projekata i veliku hrvatskih branitelja našega kraja u stvaranju Hrvatske, te rekao kako u njemu uvijek imaju prijatelja i osobu koja je spremna pomoći i kod koje su uvijek dobro došli.

Potom je prikazan film, baziran na svjedočanstvima hrvatskih branitelja s područja nekadašnje općine Ivanec sniman u Ivancu, Lepoglavi, na Ivanščici, u Erdutu, Dalju, Aljmašu, Borovu Selo, Borovu Naselju, Vukovaru, Tovarniku, Pakracu, Lipiku, Okučanima, Novskoj, Vojniću, na Plitvicama, u Kninu i još nekim lokacijama.

Po završetku filma okupljeni su druženje nastavili uz teme vezane uz film, ali i još neke vezane uz Domovinski rat, kao i one šire tematika.

Prikazivanje filma u Lepoglavi organizirali su HVIDRa Ivanec i udruga Branitelji Hrvatske Lepoglava, uz veliku pomoć lepoglavskog Doma kulture i Grada Lepoglave.

 „Zaboravljena mladost“ bit će posljednji puta javno prikazana u Kinu Ivanec u petak, 24. rujna s početkom u 20 sati.

Zainteresirani posjetitelji ne trebaju COVID potvrde, a film mogu pogledati uz prethodnu najavu na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. ili predbilježbu u Kino Cafeu u Ivancu.

Galerija slika