U centru Bednje uskoro nova prometnica, Poljak: Stvaramo preduvjete za širenje stambene zone Foto: Općina Bednja

U centru Bednje uskoro nova prometnica, Poljak: Stvaramo preduvjete za širenje stambene zone

Varaždinske vijesti | 23.8.2022. u 19:29h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što je Ministarstvo prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Općini Bednja nedavno odobrilo sufinanciranje projekta izgradnje nove prometnice, ovih dana načelnik Damir Poljak s tvrtkom TTG d.o.o. iz Donje Višnjice potpisao je ugovor o izvođenju radova.

Tako bi u samom centru Bednje uskoro trebala niknuti nova prometnica što će, prema riječima načelnika Poljaka, biti preduvjet za stvaranje dodatnih stambenih pozicija.

- Ovaj projekt označava početak proširenja infrastrukture u centru naše općine i stvara preduvjete za širenje stambene zone. Za izgradnju nove prometnice već smo prije ishodili svu potrebnu dokumentaciju i građevinsku dozvolu tako da bi radovi trebali krenuti u kratkom roku, po uvođenju izvođača u posao – pojasnio je Poljak.

Radovi su vrijedni 421 tisuću kuna, a sufinancira ih Ministarstvo u sklopu programa poticanja razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanja komunalnog standarda u iznosu od 100 tisuća kuna.

Inače, Općina Bednja kontinuirano, u skladu sa svojim proračunskim mogućnostima, ali i zahvaljujući povlačenju vanjskih izvora financiranja ulaže u infrastrukturu na cijelom svom području.

-Time nastojimo stvoriti kvalitetne uvjete za život svih naših mještana, kako onih u centru, tako i onih u rubnim dijelovima općine. Ovaj projekt tek je jedan djelić planiranih ulaganja u općini Bednja, a s obzirom da redovito pratimo razne natječaje, na red će u narednom razdoblju doći i ostale važne infrastrukturne investicije – zaključio je načelnik.