U centar Novog Marofa stiže energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta Foto: Grad Novi Marof

U centar Novog Marofa stiže energetski učinkovita i ekološka javna rasvjeta

Varaždinske vijesti | 30.11.2017. u 14:36h | Objavljeno u Našim krajem

Novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač u četvrtak je s predstavnicima tvrtki, zajednicom ponuditelja Cotra d.o.o. iz Varaždina i Hranić-DDV d.o.o. iz Ivanca, potpisao ugovor o Rekonstrukciji i građenju energetski učinkovite i ekološke javne rasvjete.

Riječ je o radovima vrijednim 812 tisuća kuna zahvaljujući kojima će se u samom centru Novog Marofa značajno unaprijediti postojeća javna rasvjeta te postaviti nova na pojedinim mjestima gdje je dosada nije bilo.

– U dijelu Zagorske ulice, dijelu Ulice kralja Tomislava i Ulici Augusta Šenoe mijenja se postojeća rasvjeta novom, ekološki učinkovitom LED rasvjetom. U dijelu Ulice Tina Ujevića, dijelu Ulice Miroslava Krleže, dijelu Ulice kralja Tomislava, te uz potok Koroščak gradi se nova ekološki učinkovita LED rasvjeta s obzirom na to da na tim lokacijama rasvjeta trenutno ne postoji – pojasnio je prilikom potpisivanja ugovora gradonačelnik Jenkač.

Radovi su vrijedni spomenutih 812 tisuća kuna od čega Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije sudjeluje u sufinanciranju s iznosom od 600 tisuća kuna.

– Riječ je o još jednom od projekata koji je važan za podizanje standarda života i stvaranja boljih uvjeta za naše Novomarofčane, a u kojem nas prati Vlada RH-a odnosno spomenuto Ministarstvo. Samo ove godine preko raznih programa i projekata u Novi Marof, s nacionalne razine, stiglo je oko 6 milijuna kuna. Zahvaljujem središnjoj vlasti i resornim ministarstvima na suradnji koja će se prema najavama u ovakvom obimu nastaviti i idućih godina – zaključio je Jenkač.

Rok za dovršenje radova uređenje dijela stare i izgradnje nove rasvjete je 90 dana od dana potpisivanja ugovora uz eventualno produljenje roka ukoliko će vremenski uvjeti to zahtijevati.