U Beretincu uskoro počinje izgradnja novog sportskog igrališta vrijednosti 110 tisuća eura Foto: Općina Beretinec

U Beretincu uskoro počinje izgradnja novog sportskog igrališta vrijednosti 110 tisuća eura

Varaždinske vijesti | 9.6.2023. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

U općini Beretinec, točnije u naselju Beretinec, uskoro počinje izgradnja asfaltiranog igrališta za mali nogomet i rukomet.

Vrijednost radova je 110 tisuća eura, od čega se 38,7 tisuća eura odnosi na bespovratna sredstva Europske unije.

Ugovor o početku radova potpisali su načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec i predstavnica izvoditelja radova, varaždinske tvrtke Kontura, Klaudija Korade, koja je najavila uskoro pokretanje pripremnih zemljanih radova nakon čega slijedi i izgradnja igrališta.

igraliste_beretinec_09062023_1.jpg

Načelnik Žganec, govoreći o budućem igralištu, kazao je kako će svojim dimenzijama odgovarati za odigravanje utakmica malog nogometa i rukometa. Prilikom projektiranja razmišljalo se o svim uvjetima koje igralište treba zadovoljavati, ali i o budućim ulaganjima odnosno nadogradnji.

igraliste_beretinec_09062023_2.jpg

- Osim što ćemo dobiti novo sportsko igralište, prilikom izgradnje sve će se pripremiti za buduću ugradnju rasvjete. Kada realiziramo i taj projekt, dobit ćemo suvremeno novo igralište koje će se moći koristiti i u večernjim satima – najavio je Žganec.

igraliste_beretinec_09062023_4.jpg

- Izgradnja novog igrališta samo je nastavak ulaganja u općini te osiguravanje mladim i sportskim udrugama, odnosno klubovima, bavljenje sportom. Ova investicija dio je ukupnih ulaganja na području općine koja se mjere u milijunima kuna – zaključio je načelnik Žganec.

igraliste_beretinec_09062023_3.jpg