U Beretincu naišli na smeće u prirodi: "Postavit ćemo i video nadzor, ako treba, da to spriječimo!"

VV | 13.2.2022. u 13:00h | Objavljeno u Našim krajem

- Unatoč brojnim apelima, neki se građani i dalje ponašaju neodgovorno i bahato, ne razmišljajući o tome kako takvim postupcima uništavaju okoliš, nanose štetu prirodi i ljudima - priopćili su iz Općine Beretinec govoreći o neodgovornim građanima koji i dalje ostavljaju otpad u prirodi na području njihove Općine.

beretinec_otpad_6.jpg

- Prošlog smo tjedna krenuli s pripremom za uređenje poljskih putova i ostali neugodno iznenađeni. Naišli smo na velike količine otpada, potencijalnih divljih deponija. Ovakvo nesavjesno ponašanje više nećemo tolerirati i morat ćemo reagirati. Budući da ne znamo tko su ljudi koji bacaju otpad u prirodu, spremni smo postaviti i video nadzor, kako bismo doznali tko to zagađuje okoliš, a razgovarat ćemo i s vlasnicima zemljišta na koja je otpad bačen - kažu u Općini te mole sugrađane da im u tome pomognu.

beretinec_otpad_1.jpg

- I vas, naše sumještane, molimo da pomognete da ubuduće spriječimo neodgovorno ponašanje pojedinaca. Primijetite li da netko baca otpad na mjesta koja za to nisu predviđena, zapišite registraciju vozila, ako ste u mogućnosti i fotografirajte jer svaki je podatak bitan, a upućujemo vas i da se javite komunalnom redaru ili općinskom načelniku koji su vam dostupni 24 sata dnevno - apeliraju iz Općine Beretinec.

Kontakt podaci mogu se pronaći na web stranici https://www.beretinec.hr/
Općina Beretinec uključit će se i u akciju „Zelena čistka” kako bi što bolje očistili svoje šume, a nadaju se da će se akciji odazvati brojni mještani i udruge.

beretinec_otpad_2.jpg