U Bednji nastavak projekta "Zaželi", načelnik Poljak potpisao ugovore s novim gerontodomaćicama Foto: Općina Bednja

U Bednji nastavak projekta "Zaželi", načelnik Poljak potpisao ugovore s novim gerontodomaćicama

Varaždinske vijesti | 30.5.2024. u 20:00h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon potpisivanja ugovora s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike o financiranju provedbe projekta "Zaželi - potpora i podrška", načelnik Općine Bednja Damir Poljak u utorak je potpisao ugovore s novim gerontodomaćicama.

Riječ je o projektu za koji je Ministarstvo Općini odobrilo maksimalan iznos prihvatljivih troškova, odnosno 561 tisuću eura, a u okviru projekta zaposlit će se devet osoba koje će se brinuti o maksimalno 54 korisnika na području općine Bednja, te dvije osobe koje će se brinuti za 12 korisnika na području Općine Vinica, partnera na projektu.

Nastavak je to hvalevrijednog projekta na području Općine Bednja, a načelnik Poljak potpisao je ugovore s devet gerontodomaćica koje će s radom krenuti od 1. lipnja.

– Općina Bednja zahvaljujući odobrenim sredstvima nastavlja projekt "Zaželi". Osim što na taj način zapošljavamo devet osoba, pružaju se i usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu starijim osoba i osobama s invaliditetom. Na taj način doprinosimo socijalnoj inkluziji, prevenciji institucionalizacije starijih osoba i osoba s invaliditetom, a podiže se i kvaliteta života, kako onih osoba koje se zaposle, tako i korisnika projekta – rekao je načelnik Poljak koji je ujedno zahvalio Vladi RH i resornom ministarstvu na odobrenim značajnim sredstvima.