U akciji "Zelena čistka 2018." Novomarofčani će uređivati Paku, Belski dol i Lonjsku dolinu Foto: Ilustracija

U akciji "Zelena čistka 2018." Novomarofčani će uređivati Paku, Belski dol i Lonjsku dolinu

Varaždinske vijesti | 7.9.2018. u 08:02h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Grad Novi Marof ponovo je prepoznao važnost najveće ekološke kampanje u Hrvatskoj pod nazivom „Zelena čistka" koja će se ove godine održati u subotu, 15. rujna.

- Podupiranjem kampanje doprinosimo podizanju svijesti građana i omogućujemo aktivno uključivanje građana u rješavanje problema vezanih uz očuvanje okoliša. Cilj kojeg 15. rujna želimo ostvariti jest uređenje lokacija u smjeru Pake, Belskog dola i Lonjske doline - poručili su iz Grada Novog Marofa.

Pozivaju sve gradske udruge, djelatnike gradskih ustanova, mjesne odbore i sve građane dobre volje da se odazovu ovoj akciji kako bi uspješno izvršili obvezu u sklopu ove kampanje i još bitnije - uredili zagađeni okoliš.

Akcija će se održati 15. rujna od 9 sati, a mjesto okupljanja je u dvorištu tvrtke Novokom d.o.o., Zagorska 31, Novi Marof.

Grad Novi Marof osigurat će uključivanje komunalne službe u nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije — lopate, grablje, rukavice, vreće za smeće i ostalo.

- Ipak, iz praktičnih razloga, molimo sudionike akcije da, ako ju posjeduju, ponesu svoju opremu. Prijevoz sudionika akcije do lokacija koje će se uređivati je osiguran, kao i okrjepa po završetku akcije za sve sudionike - naveli su.

Za ostale informacije i detalje organizacije možete se obratiti referentici Ivani Horvat Dačnik, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., T: 612-744, M: 099 255 2091. Iz Grada mole da se na navedene kontakte prijave svi koji žele sudjelovati u akciji.