Tvrtka Novokom se uskoro seli u novu zgradu koja će se graditi u novomarofskoj Poslovnoj zoni Foto: Grad Novi Marof

Tvrtka Novokom se uskoro seli u novu zgradu koja će se graditi u novomarofskoj Poslovnoj zoni

| 8.9.2020. u 08:20h | Objavljeno u Našim krajem

Novomarofska komunalna tvrtka Novokom d.o.o. za godinu bi dana trebala preseliti u novi prostor, u zgradu čija će gradnja uskoro početi u Poslovnoj zoni u Novom Marofu. Riječ je o investiciji vrijednoj 5 milijuna kuna, a potrebna sredstva Novokom je osigurao putem kredita.

Tvrtka je u stopostotnom vlasništvu Grada Novog Marofa, stoga su ugovor o izgradnji Poslovne hale Novokoma u utorak potpisali gradonačelnik Siniša Jenkač, direktor Novokoma Marinko Hođa te predstavnici izvođača, tvrtki Sviting d.o.o. i B3 d.o.o.

- Ovo je vrlo značajna investicija, kako za Novokom, tako i za cijeli Novi Marof. Naime, opseg poslova tvrtke je sve veći, a na ovaj način unaprijedit će svoje poslovanje i samim time nuditi bolju uslugu građanima – kazao je gradonačelnik Jenkač.

Podsjetio je da je Novokom trenutno gotovo u samom centru Novog Marofa i posluje u neprimjerenom prostoru.

- Ovom ćemo investicijom preseliti tvrtku, s njezinim upravnim dijelom i svim njezinim strojevima, u Poslovnu zonu iza Autobusnog kolodvora, uz reciklažno dvorište. To je odlično jer upravo će Novokom gospodariti reciklažnim dvorištem. Bit će to, dakle, višestruka korist i značit će unaprjeđenje usluge prema građanima i mogućnost daljeg razvoja tvrtke, a Novokom će kroz ovu investiciju dobiti i ključne brojeve koji su im važni za prikupljanje proizvodnog otpada koje ovdje, u prostoru koji zapravo nije zona za rad, nisu mogli dobiti. Drago mi je da će se ta investicija u sljedećih godinu dana završiti i da ćemo konačno preseliti tvrtku u Poslovnu zonu – istaknuo je novomarofski gradonačelnik.

Preseljenje tvrtke u planu je još od 2012. godine, rekao je direktor Novokoma Marinko Hođa, zadovoljan što će se plan uskoro i realizirati.

- Gradit će se poslovna hala bez koje Novokom više ne može funkcionirati. Neophodna nam je nova lokacija kako bi mogli poslovati što kvalitetnije i što bolje se nositi s promjenama koje se događaju u ovom poslu – kazao je Hođa.

Za tvrtku Novokom u Poslovnoj je zoni osigurano zemljište od 3.500 kvadratnih metara, a nova će poslovna hala biti površine oko 600 kvadrata.

gnm_ugovor_5.JPG

gnm_ugovor_4.JPG

gnm_ugovor_3.JPG

gnm_ugovor_2.JPG

gnm_ugovor_1.JPG