TROFEJ GRADA IVANCA Stotine plesača na turniru u standardnim i latino-američkim plesovima

Grad Ivanec/vv | 6.3.2023. u 09:51h | Objavljeno u Našim krajem

Ivanec je u subotu, 4. ožujka, drugu godinu zaredom bio domaćin Trofeju grada Ivanca, turniru u standardnim i latino-američkim plesovima na kojem su se natjecali plesni parovi iz različitih dijelova Hrvatske. 

Turnir je održan na visokoj organizacijskoj razini, a sve pohvale za besprijekornu organizaciju idu Plesnom klubu Takt iz Varaždina i Hrvatskom sportskom plesnom savezu. Večernji, ujedno i najatraktivniji dio programa, u ime pokrovitelja, Grada Ivanca, otvorio je zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. Plesačima, organizatorima i sucima zaželio je dobrodošlicu u Ivanec, a publici uživanje u plesnom spektaklu. 

10826.jpeg

U sklopu Trofeja održana su dva plesna natjecanja - bodovni turnir HSPS-a te KUP  Hrvatske u standardnim i latino-američkim plesovima. Tijekom dana u sportskom dijelu natjecanja svoje plesno umijeće pokazalo je oko 250 natjecatelja iz 16 klubova, a finale je održano navečer, kada je okupljena publika imala prilike uživati u vrhunskom show programu. 

Publiku je pozdravila i predsjednica Hrvatskog sportskog plesnog saveza Dragana Majcen. Višesatni program potom je s puno stila i šarma vodio poznati moderator ovakvih manifestacija Edo Walme, koji je na kraju izjavio da se nakon 30 godina vođenja plesnih natjecanja i nastupa, upravo ovim, zadnjim nastupom u Ivancu, oprašta od voditeljskog posla.

10824.jpeg

10825.jpeg

10827.jpeg

Program je počeo defileom svih parova, a nakon toga publika je uživala u nastupu vrhunskih plesača iz cijele Hrvatske u završnim natjecanjima Kupa Hrvatske. Pridružilo im se još 50-ak plesača Plesnog kluba Takt (plesnog vrtića i grupa iz različitih mjesta naše županije, uključujući i Ivanec), a koje su okupljeni roditelji i publika podržali bodrenjem i burnim aplauzom.

I Trofej grada Ivanca dio je sve sadržajnijeg i raznolikijeg kulturnog i zabavnog programa u našemu gradu, a koje, u cilju obogaćivanja kulturnog života, podupire Grad Ivanec.

10821.jpeg

10823.jpeg