Trnovec Bartolovečki: Potpisan ugovor o rekonstrukciji Ulice Široke Ledine Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Trnovec Bartolovečki: Potpisan ugovor o rekonstrukciji Ulice Široke Ledine

Varaždinske vijesti | 10.10.2018. u 10:25h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Nakon što je Općina Trnovec Bartolovečki dobila sredstva za izgradnju i uređenje Ulice Široke Ledine u Trnovcu te provedenog postupka javne nabave, prošli je petak potpisan ugovor s izvođačem radova – tvrtkom COLAS Hrvatska d.d. iz Varaždina.

Ugovor o rekonstrukcija ceste – Ulice Široke Ledine u Trnovcu u dužini 774 metra i vrijednosti 2.309.951,09 kuna, s PDV-om ukupno 2.887.438,86 kuna, potpisali su načelnik Općine, HNS-ov Zvonko Šamec i predsjednik Uprave COLAS Hrvatska Siniša Košćak.

Šamec je naglasio da je ovo jedan od najvećih ugovora u Općini Trnovec Bartolovečki na cestovnoj infrastrukturi.

- Natječaj je bio objavljen 2016. i Općina se prijavila na mjeru 7.2. i dobila sredstva. Izuzetno mi je drago da nakon skoro dvije godine potpisujemo ugovor, i to s tvrtkom COLAS, tvrtkom iz naše županije. Radovi na ulici Široke ledine bi trebali trajati sedam mjeseci. S obzirom da je tvrtka COLAS već radila na rekonstrukciji cesta u našoj općini, ne sumnjam da će i ovi radovi biti izvedeni kvalitetno - izjavio je načelnik.

- Naše je da na vrijeme i kvalitetno odradimo posao, ali i da se tijekom izvođenja radova ne dogodi nikakva šteta na okolnim objektima, ili pak ozljeda radnika ili građana. Svakako vodimo računa i o zaštiti okoliša tijekom izvođenja radova. Vjerujem da ćemo radove, kao i do sada, izvršiti sukladno ugovorenom. U posljednje dvije godine općine investiraju u svoju prometnu infrastrukturu, a mi smo fokusirani na lokalnu zajednicu u Varaždinskoj županiji, kojoj možemo ponuditi kvalitetnu uslugu - kazao je Košćak te uputio apel građanima.

- Apelirao bih na njih da imaju strpljenja. Nisu to veliki radovi, ali kada su izvode na cesti svi su nestrpljivi. Stoga pozivam da se poštuje prometna signalizacija na gradilištu - dodao je predsjednik Uprave COLAS Hrvatska.

Načelnik Šamec najavio je da će se uskoro potpisati još jedan ugovor za cestovni infrastrukturni zahvat.

- Tvrtka COLAS je dala najpovoljniju ponudu i za rekonstrukciju Radničke ulice u Trnovcu. Kako završava žalbeni rok uskoro ćemo potpisati još jedan ugovor. U Trnovcu smo pred krajem izgradnje kanalizacije, ostale su još dvije ulice, a iza toga ostaje puno posla na cestovnoj infrastrukturi za koju osiguravamo sredstva kvalitetno pripremljenom dokumentacijom i javljanjem na natječaje - zaključio je Šamec.

Trnovec_ugovor_1.JPG