Trnovec Bartolovečki: Za udruge i sport izdvojeno 135 tisuća eura

Varaždinske vijesti | 17.6.2023. u 08:46h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki ove je godine za udruge civilnog društva i sportske udruge osigurala u proračunu 135 tisuća eura, odnosno više od milijuna kuna za njihove aktivnosti! Što se tiče udruga civilnog društva za 9 njih izdvojeno je 45 tisuća eura.

- Zadovoljstvo nam je što naše udruge čuvaju tradiciju i njeguju naše običaje, običaje ovog kraja. To su udruge koje nas predstavljaju na području cijele naše županije i šire. Osim spomenutih 45 tisuća eura, Općina udrugama osigurava prostore za rad, ali i sredstva za plaćanje režijskih troškova - pojasnila je  načelnica Općine Trnovec Bartolovečki Verica Vitković.

Radi se o devet udruga: Udruga žena Trnovečko srce, Udruga žena Cvijet Šemovec, Udruga umirovljenika, Lovačko društvo Kobac Bartolovec, Športsko društvo Bartolovec, Športsko-ekološka udruga Zamlaka, Udruga branitelja i Sportska udruga Kopakabana te Agro udruga!

Osim za udruge civilnog društva, Općina je u svom proračunu osigurala i sredstva za rad sportaša.

- Imamo osnovanu Zajednicu sportskih udruga u kojoj imamo 6 klubova, dvije udruge i sportaše pojedince. Za cjelokupan rad s mladima dodijelili smo Zajednici iznos od 90 tisuća eura. Smatramo da je ovo značajan iznos i da je vjerojatno u prosjeku najveći iznos koliko neka općina ili grad izdvaja za svoje sportaše - naglasila je načelnica.

No, to nisu jedina sredstva koja se izdvajaju za sport.

Naime, Općina dodatno financira sve materijalne troškove te vodi brigu o objektima koje koriste sportski klubovi. Osim toga, tu su i ulaganja kroz kapitalne investicije u nogometna igrališta te sve ostale sportske objekte na području općine.