Trnovec Bartolovečki iz Štromarova ministarstva dobila 312 tisuća kuna za uređenje Branimirove ulice Foto: Općina Trnovec Bartolovečki

Trnovec Bartolovečki iz Štromarova ministarstva dobila 312 tisuća kuna za uređenje Branimirove ulice

Varaždinske vijesti | 31.5.2019. u 16:47h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu projekta za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva i ujednačavanje komunalnog standarda u jedinicama lokalne samouprave, Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja sufinancirat će uređenje, odnosno izvanredno održavanje Branimirove ulice u Trnovcu u Općini Trnovec Bartolovečki.

Riječ je o iznosu od 312 tisuća kuna, a odluku je u petak načelniku Općine, Zvonku Šamecu, u Luci Ludbreškoj, u Općini Sveti Đurđ, uručio potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar.

– Općina je unazad nekoliko godina imala velik broj investicija u cestovnoj i komunalnoj infrastrukturi. Spremni smo bili na sve natječaje i dosta je sredstva stiglo s nacionalne razine, a isti je slučaj sada i sa sredstvima za uređenje Branimirove ulice. Veći dio osigurat ćemo preko proračuna dok su sredstva iz Štromarova ministarstva i više nego dobrodošla budući da ćemo s njima moći u potpunosti zatvoriti financijsku konstrukciju za realizaciju togo projekta – izjavio je Šamec.

Inače, Branimirova ulica nerazvrstana je ulica u Trnovcu dužine oko 600 metara, bez uređene odvodnje oborinskih voda, što uzrokuje skupljanje vode na kolniku i tako utječe na sigurnost vozila, ali i pješaka, budući da pješačke staze nisu izgrađene.

– Uređenjem Branimirove ulice unaprijedit će se sustav odvodnje te povećati prometna sigurnost i protočnost prometa, a ujedno će se smanjiti troškovi održavanja ulice. Ukupna je vrijednost radova 1,2 milijuna kuna, od kojih je Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja osiguralo 30 posto, odnosno 312 tisuća kuna, dok će se ostala potrebna sredstva u iznosu 887 tisuća kuna osigurati u proračunu Općine Trnovec Bartolovečki – pojasnio je Šamec.

Radovi na uređenju ulice trebali bi početi uskoro, a prema predviđanjima trajat će oko tri mjeseca.

– Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja donijelo je odluke o sufinanciranju komunalnih projekata. U Varaždinskoj županiji dodijeljeno je najviše sredstava, 6,5 milijuna kuna, za asfaltiranje cesta, javnu rasvjetu, uređenje groblja i druge potrebe koje su iskazale općine i gradovi. Slušali smo općine i gradove, prihvatili njihove projekte, a nismo mi iz Zagreba diktirali što se mora raditi. Vjerujem da je to najbolji način jer načelnici i gradonačelnici najbolje znaju što treba građanima u njihovim jedinicama lokalne samouprave – izjavio je Štromar.