Trnovec Bartolovečki: Čak 44 posto manje nezaposlenih u odnosu na isto razdoblje u 2018. Foto: Općina T. Bartolovečki

Trnovec Bartolovečki: Čak 44 posto manje nezaposlenih u odnosu na isto razdoblje u 2018.

Varaždinske vijesti | 29.11.2019. u 08:19h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće Trnovca Bartolovečkog na sjednici održanoj u četvrtak donijelo je Odluku o gospodarenju imovinom u vlasništvu Općine kojom se propisuje postupanje vezano uz upravljanje, stjecanje i raspolaganje imovinom.

– S obzirom na to da je Općina Trnovec Bartolovečki donijela Odluku o gospodarenju nekretninama kojom se uređuje samo raspolaganje nekretninama, a nisu obuhvaćeni ostali oblici općinske imovine, odlučeno je da se donese nova Odluka kojom je obuhvaćeno sve – rekao je načelnik Zvonko Šamec.

Donijet je i Plan upravljanja imovinom u vlasništvu Općine kojim se određuju kratkoročni ciljevi i smjernice upravljanja imovinom te provedbene mjere u svrhu provođenja Strategije, a sadrži i detaljnu analizu stanja upravljanja pojedinim oblicima imovine, kao i godišnje planove za upravljanje istima.

Općinsko je vijeće prihvatilo Plan djelovanja Općine Trnovec Bartolovečki u području prirodnih nepogoda za 2020. godinu. Načelnik Šamec istaknuo je kako je dosadašnja praksa ukazala na nužnost promjena u postojećem sustavu dodjele pomoći za nastale štete od prirodnih nepogoda.

– Postotak osiguranja imovine, posebice u poljoprivredi, iznimno je malen, a pomoć iz državnog proračuna nije dostatna za pokriće nastalih šteta, stoga je potrebno u većoj mjeri osiguravati imovinu, što bi u konačnici imalo pozitivne učinke na gospodarstvo – rekao je općinski načelnik.

Na sjednici je odlučeno i da je Općina biti pokrovitelj obilježavanja 20. godišnjice osnivanja Udruge umirovljenika i starijih Općine Trnovec Bartolovečki, što će Udruzi omogućiti organizaciju svečane sjednice kako bi dostojno proslaviti sve ove godine djelovanja.

Osim toga, Regionalni ured Varaždin Hrvatskog zavoda za zapošljavanje izvijestio je o podacima o nezaposlenim osoba u listopadu 2019. godine, kada je na Zavodu bilo prijavljeno 67 osoba s područja općine Trnovec Bartolovečki, najmanje nezaposlenih dosad. To je smanjenje od 8 % u odnosu na rujan, a čak 44 % u odnosu na isti mjesec prošle godine. Na tu temu iznijet je i prijedlog da se u Osnovnoj školi Šemovec organizira poduzetnički sajam, odnosno susret poduzetnika i učenika koji će kroz srednjoškolsko i daljnje obrazovanje birati svoju zanimanje.

Općinsko je vijeće razmatralo informaciju o vrijednosti društva Zona Sjever d.o.o., kao preduvjet za otkup vlasničkog udjela, čime bi Općina Trnovec Bartolovečki povećala svoj udio sa sadašnjih 25 % na 33,3 posto.

otb_vijece_3.JPG

otb_vijece_2.JPG