TRNOVEC BARTOLOVEČKI Bogat program povodom Dana Općine, od edukativnih i eko akcija, do nastupa KUD-ova Foto: ilustracija

TRNOVEC BARTOLOVEČKI Bogat program povodom Dana Općine, od edukativnih i eko akcija, do nastupa KUD-ova

Varaždinske vijesti | 18.4.2024. u 12:53h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Trnovec Bartolovečki slavi svoj dan. Tim je povodom pripremljen bogat program u kojem će brojni mještani moći pronaći nešto za sebe, od najmlađih do nešto starijih, a organizirane su i edukativne te eko akcije.

Naime, najprije će se u petak, 19. travnja, održati nekoliko edukativnih događanja, i to u 13 sati vježba civilne zaštite „Potres 2024” kod zgrade Općine, zatim u 17 sati edukacija o prevenciji bolesti dijabetesa i mjerenje šećera u prostorijama Sportskog centra NT Trnje Trnovec, a u 18 sati u prostorijama SC-a Trnje prikazat će se dokumentarni film o 104 brigadi – promicanju istine o Domovinskom ratu, ratište Pakrac, Lipik, zapadna Slavonija.

U subotu će se u 10 sati diljem općine zelenom čistkom obilježiti Dan planeta Zemlje. U mjesnom odboru Trnovec 1. okupljanje će biti kod Zbela na početku šetnice i na Kopajcu, a u mjesnom odboru Trnovec 2. mještani će se okupljati kod Bagrem parka i kod skate parka, dok će u mjesnim odborima Bartolovec, Žabnik, Štefanec, Šemovec i Zamlaka okupljanje biti kod društvenih domova. Uz ugodno druženje, za sve sudionike akcije u 12 sati i 30 minuta bit će osigurana hrana i piće kod SC-a Trnje u Trnovcu.

Od 19 sati mještani i njihovi gosti moći će uživati u cjelovečernjem koncertu KUD-a „MAK” Trnovec u sportskoj dvorani Osnovne škole Trnovec.

Nedjelja, 21. travnja, od 9 sati donosi Sportski turnir branitelja Sinovi Domovine na Kopajcu, u 11 sati na redu je lovačko druženje uz gulaš kod Lovačkog doma u Žabniku, dok je u 16 sati na rasporedu Županijska smotra dječjih KUD-ova u sportskoj dvorani trnovečke Osnovne škole.

Velika svečanost povodom Dana Općine bit će upriličena u srijedu, 24. travnja, u 17 sati u dvorani Osnovne škole Trnovec, gdje će se održati svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Trnovec Bartolovečki.