Treći put ove godine podijeljene naknade novorođenima u Općini Trnovec B.

| 16.9.2016. u 12:09h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Trnovec Bartolovečki po treći su put ove godine podijeljene naknade za novorođene. Nakon što je u travnju uručeno 17 naknada te još 10 početkom srpnja, načelnik Općine Zvonko Šamec danas je podijelio 17 novih naknada. Roditeljima novorođenih uručen je iznos od 2.000 kuna za pokrivanje dijela troškova nabavke dječje opreme, dodataka dječjoj prehrani, ali i za razne druge potrebe koje su svakako velike u prvih nekoliko mjeseci života djeteta.

Iznos od dvije tisuće kuna ni izbliza ne rješava sve vaše financijske zahtjeve kada u kuću dođe mala beba. Svi jako dobro znamo da su troškovi neusporedivo veći. No, ova naknada simbolički označava početak brige za naše najmlađe mještane. Sada je to jednokratna naknada, a kasnije slijedi sufinanciranje 55 posto ekonomske cijene vrtića. Također, sufinanciramo i razne druge programe i u predškolskom, a kasnije i osnovnoškolskom razdoblju – rekao je prilikom podjele naknada načelnik Šamec.

Općine Trnovec Bartolovečki za spomenute programe godišnje izdvaja oko dva milijuna kuna iz svog proračuna.
Inače, danas podijeljene naknade za novorođene u iznosu od 2.000 kuna među najvećim su naknadama u Varaždinskoj županiji. Općina godišnje za isplatu naknada u proračunu osigurava iznos od otprilike 120 tisuća kuna.

U prošloj su godini ukupno podijeljene 54 naknade za što je iz proračuna osigurano 108 tisuća kuna. Dosada je u ovoj godini podijeljeno 44 naknada što znači da će do kraja godine biti više podijeljenih naknada nego u 2015.

Činjenica da će ove godine u općini biti više novorođenih nego 2015. najbolja je vijest u ovoj godini. Sve što radimo u našoj općini, sva ulaganja u gospodarstvo, infrastrukturu, uređenje, ne vrijede ništa ako ne osiguramo budućnost naše općine preko novih generacija koje će doći iza nas. Nadam se da će se ovaj pozitivan trend nastaviti i idućih godina i da će ovakvih prilika biti sve više, a broj novorođenih sve veći – zaključio je Šamec.

Galerija slika