Trakošćanu i Općini Bednje nagrade na 26. međunarodnom festivalu INERSTAS Foto: Općina Bednja

Trakošćanu i Općini Bednje nagrade na 26. međunarodnom festivalu INERSTAS

Varaždinske vijesti | 17.11.2019. u 14:40h | Objavljeno u Našim krajem

Načelniku Bednje Damiru Poljaku, Turističkoj zajednici Trakošćan – Općina Bednja i Muzejskoj ustanovi Dvor Trakošćan večeras su na završnoj svečanosti Međunarodnog festivala turizma, turističkog filma i krajobraza INTERSTAS održanoj u Hotelu President u Solinu dodijeljene prestižne međunarodne turističke nagrade.

Damir Poljak dobitnik je Posebnog priznanja Zlatni INTERSTAS 2019., kojim je Direktorij INTERSTAS-a i Europske federacije turističkih novinara i pisaca sa sjedištem u Rimu nagradio njegov osobni doprinos u realizaciji kreativnih gospodarskih i infrastrukturnih projekata, koji su stavljeni u funkciju unapređenja i obogaćivanja turističke ponude općine Bednja.

Turistička zajednica Trakošćan – Općina Bednja dobitnik je Međunarodne turističke nagrade Zlatni INTERSTAS za izvrsnost u doprinosu razvoja turizma, čime je valoriziran njen trud na uspješnoj promidžbi Bednje i Trakošćana te u realizaciji brojnih kulturnih događanja u cilju razvijanja prepoznatljive turističke ponude. Nagradu je u ime Turističke zajednice Trakošćan – Općina Bednja preuzeo također njezin predsjednik Damir Poljak.

Njihov doprinos Direktorij je i posebno obrazložio:

-Prezentacijom bogatstva iskonske krajobrazne izvornosti i ljepote, tradicijskog naslijeđa, bogatom povijesnom i kulturnom baštinom, etno, gastro i drugih tradicijskih vrijednosti i potencijala, sjajno povezujući prošlost i sadašnjost sa suvremenošću, stvoreno je zadovoljstvo domaćih i stranih posjetitelja. To je pridonijelo i porastu turističkog prometa. Ocjena je da time značajno doprinosite prepoznatljivosti autohtonog turističkog proizvoda Bednje, a time i Hrvatskog zagorja i Varaždinske županije te cijele Hrvatske – ističe se u obrazloženju Direktorija.

Ni biser Hrvatskog zagorja, dvorac Trakošćan, nije ostao bez nagrade: Međunarodni žiri 22. ITF CRO International Tourfilm Festivala, koji je također održan u sklopu središnje manifestacije u Solinu, posebno priznanje festivala dodijelio je za film „Trakošćan – četiri godišnja doba“, autorice Marije Barić u produkciji Dvora Trakošćan. U ime Muzejske ustanove Dvor Trakošćan nagradu je primio njegov ravnatelj Adam Pintarić.

U svakom slučaju, navedene nagrade ulaze u red dosad najznačajnijih i najprestižnijih priznanja turizmu općine Bednje i Trakošćana.

Usto, one su ujedno i potvrda su dobrog rada lokalne samouprave i ključnih čimbenika u turizmu naše općine te pokazuju da mjerodavne međunarodne i nacionalne institucije i na mikro razini itekako prate rad i napredak na stvaranju novih, zanimljivih i prepoznatljivih turističkih proizvoda i inicijativa.

Svečanosti u Solinu nazočio je i zamjenik načelnika Bednje Ivica Hrenić.

Manifestacija je održana uz potporu uglednih međunarodnih resornih institucija i pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.