Traju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta na lepoglavskom području Foto: Grad Lepoglava

Traju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta na lepoglavskom području

Varaždinske vijesti | 29.8.2021. u 12:06h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što su početkom kolovoza potpisani ugovori o modernizaciji novih 1.748 metara lokalnih cesta na području Grada Lepoglave, teška mehanizacija tvrtke TTG iz Donje Višnjice, kojoj je Grad Lepoglava dodijelio poslove modernizacije, intenzivno radi na uređenju i pripremi za polaganje asfaltnog tepiha ugovorom obuhvaćenih cestovnih dionica.

- Iako je sve manje lokalnih nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave koje je potrebno modernizirati, budući da je veliki broj njih unazad 10-ak godina uređeno i asfaltirano, ostale su još neke dionice koje je potrebno dodatno urediti, a što, kao i u ovom slučaju, činimo prema iskazanoj potrebi i želji naših građana. Novi metri nerazvrstanih cesta koje trenutno moderniziramo dodatno će podići kvalitetu života naših građana. Naime, područja na kojima se ove ceste nalaze učinit ćemo lako dostupnima, a tako i pogodnima za život kao i za bavljenje poljoprivredom ili turizmom budući da je riječ o prekrasnom gradskog području koje ima veliki turistički potencijal - poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom obilaska radova.

Podsjećamo, modernizirat će se tri dionice lokalnih nerazvrstanih cesta koje su obuhvaćene gradskim Programom rekonstrukcije i modernizacije lokalnih cesta za 2021. godinu. Riječ je o lokalnoj cesti u Očuri, zatim dionici lokalne ceste Mati – Guzlini – Vrapci – Keširi na području MO Zlogonje te dionici Mati – Tolići – Vrapci na području MO Donja Višnjica.

Vrijednost ugovorenih radova, za sve tri dionice, je 933.000 kuna s PDV-om. Grad Lepoglava je osigurao 85% potrebnih sredstava, a ostatak od 15% udio je koji osiguravaju građani.

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_1.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_2.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_3.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_4.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_5.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_6.jpg