Traju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta na lepoglavskom području Foto: Grad Lepoglava

Traju radovi na modernizaciji nerazvrstanih cesta na lepoglavskom području

Varaždinske vijesti | 29.8.2021. u 12:06h | Objavljeno u Našim krajem

Nakon što su početkom kolovoza potpisani ugovori o modernizaciji novih 1.748 metara lokalnih cesta na području Grada Lepoglave, teška mehanizacija tvrtke TTG iz Donje Višnjice, kojoj je Grad Lepoglava dodijelio poslove modernizacije, intenzivno radi na uređenju i pripremi za polaganje asfaltnog tepiha ugovorom obuhvaćenih cestovnih dionica.

- Iako je sve manje lokalnih nerazvrstanih cesta na području Grada Lepoglave koje je potrebno modernizirati, budući da je veliki broj njih unazad 10-ak godina uređeno i asfaltirano, ostale su još neke dionice koje je potrebno dodatno urediti, a što, kao i u ovom slučaju, činimo prema iskazanoj potrebi i želji naših građana. Novi metri nerazvrstanih cesta koje trenutno moderniziramo dodatno će podići kvalitetu života naših građana. Naime, područja na kojima se ove ceste nalaze učinit ćemo lako dostupnima, a tako i pogodnima za život kao i za bavljenje poljoprivredom ili turizmom budući da je riječ o prekrasnom gradskog području koje ima veliki turistički potencijal - poručio je lepoglavski gradonačelnik Marijan Škvarić prigodom obilaska radova.

Podsjećamo, modernizirat će se tri dionice lokalnih nerazvrstanih cesta koje su obuhvaćene gradskim Programom rekonstrukcije i modernizacije lokalnih cesta za 2021. godinu. Riječ je o lokalnoj cesti u Očuri, zatim dionici lokalne ceste Mati – Guzlini – Vrapci – Keširi na području MO Zlogonje te dionici Mati – Tolići – Vrapci na području MO Donja Višnjica.

Vrijednost ugovorenih radova, za sve tri dionice, je 933.000 kuna s PDV-om. Grad Lepoglava je osigurao 85% potrebnih sredstava, a ostatak od 15% udio je koji osiguravaju građani.

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_1.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_2.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_3.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_4.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_5.jpg

lepoglava_modernizacija_cesta_28082021_6.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci