Tomislav Žugec iz udruge Mladi za Marof izabran za predsjednika Savjeta mladih Novog Marofa

| 15.12.2018. u 11:08h | Objavljeno u Našim krajem

Tomislav Žugec izabran je za predsjednika Savjeta mladih Grada Novog Marofa. U četvrtak, 13. prosinca, održana je konstituirajuća sjednica novog saziva Savjeta mladih, na kojoj su izabrani novi predsjednik Savjeta i njegova zamjenica Sara Kranjac.

Tomislav Žugec diplomirao je na Fakultetu političkih znanosti i član je udruge Mladi za Marof. Pozvao je mlade da se aktivno uključe u život grada.

- Želim da mladi izađu iz zone komfora, kako to gradonačelnik kaže, da budemo aktivni, da gradimo, da želimo bolje i za nas i za cijelu zajednicu. Možda je u manjim mjestima poput Novog Marofa teško nešto postići i organizirati se, ali ja ću se zalagati da okupimo mlade Novog Marofa. Krenuli smo s udrugom Mladi za Marof, imamo udrugu Alternativa, spojili smo se s mladima iz Varaždinskih Toplica. Pozivam mlade da se priključe i napravimo nešto novo - rekao je Žugec.

Na sjednici su bili i predsjednik Gradskog vijeća Novog Marofa Mladen Benjak i gradonačelnik Siniša Jenkač.

- Vjerujem da će mladi biti aktivni, i kroz udruge i kroz srednju školu s obzirom da su upravo oni istaknuli kandidate za Savjet mladih. To im je prilika i mogućnost da provedu neke svoje zamisli i aktivnosti. U proračunu Grada Novog Marofa osigurana su sredstva za aktivnosti mladih, koja se prosljeđuju prema udrugama. Tako mladi imaju priliku promišljati zajedno s izvršnom vlašću i provoditi neke svoje ideje - kazao je gradonačelnik Jenkač dodavši da je do sada suradnja s mladima, temeljena na suradnji sa Srednjom školom Novi Marof i udrugama, bila dobra.