Tko su dobitnici priznanja Grada Lepoglave, a tko novi članovi Savjeta mladih? Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Tko su dobitnici priznanja Grada Lepoglave, a tko novi članovi Savjeta mladih?

VV | 15.11.2020. u 09:47h | Objavljeno u Našim krajem

Javna priznanja Grada Lepoglave za 2020. godinu za doprinos ugledu i promociji Grada Lepoglave u zemlji i inozemstvu dobit će Dražen Husnjak, Franjo Bračko, Vjeran Ježek, DVD Kamenica,OŠ Ivana Rangera Kamenica i Udruga za sport i rekreaciju "Sport za sve" Višnjica, dok će priznanje za iznimna postignuća u proteklom razdoblju dobiti Zvonimir Šoštarek i Štefica Erdec. Odluka o dodjeli javnih priznanja našla se pred članovima Gradskog vijeća Grada Lepoglave na sjednici u četvrtak, 12. studenog, koja je zbog epidemije koronavirusa održana online.

Vijećnici su prihvatili i prijedloge odluka o određivanju komunalne djelatnosti koja se obavlja na temelju ugovora o koncesiji te komunalnih djelatnosti koje se obavljaju na temelju pisanog ugovora. Odlukom je utvrđeno da je obavljanje dimnjačarskih poslova komunalna djelatnost koja se obavlja na temelju ugovora o koncesiji dok su održavanje nerazvrstanih cesta, održavanje javnih površina na kojima je dopušten promet motornim vozilima, održavanje građevina javne odvodnje oborinskih voda, održavanje javnih zelenih površina, održavanje građevina, uređaja i predmeta javne namjene, održavanje čistoće javnih površina i održavanje javne rasvjete, komunalne djelatnosti koje se obavljaju na temelju pisanog ugovora.

Gradsko vijeće Grada Lepoglave potvrdilo je Odluku o povjeravanju obavljanja komunalnih djelatnosti kojom se određuju komunalne djelatnosti kojima se osigurava održavanje komunalne infrastrukture na području Grada Lepoglave u stanju funkcionalne ispravnosti i komunalne djelatnosti (uslužne komunalne djelatnosti) kojima se pojedinačnim korisnicima pružaju usluge nužne za svakodnevni život i rad na području Grada Lepoglave, a čije se obavljanje povjerava trgovačkim društvima u kojima jedinice lokalne samouprave imaju sve dionice odnosno udjele. Odlukom je potvrđeno da je komunalna djelatnost kojom se osigurava održavanje komunalne infrastrukture na području Grada Lepoglave u stanju funkcionalne ispravnosti održavanje groblja, a koja je povjerena komunalnom društvu IVKOM dok je uslužna komunalna djelatnost usluga ukopa pokojnika koja je također povjerena komunalnom društvu IVKOM.

Na sjednici je prihvaćen nacrt Plana djelovanja Grada Lepoglave u području prirodnih nepogoda za 2021 godinu, a vijećnici su upoznati s Izvješćem o obavljenoj financijskoj reviziji Grada Lepoglaveza 2019. godinu u kojem se navodi da su prema mišljenu Državnog ureda za reviziju financijski izvještaji Grada za 2019. godinu sastavljeni, u svim značajnim odrednicama, u skladu s odredbama Zakona o proračunu te da je poslovanje Grada za 2019. godinu, također u svim značajnim odrednicama, obavljeno u skladu sa zakonima, drugim propisima i unutarnjim aktima.

Vijećnici su prihvatili Prijedlog Plana i programa rada Dječjeg vrtića Lepoglava za 2020/2021. godinu te prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za sklapanje Ugovora o dodjeli građevina Dječjeg vrtića Lepoglava i Dječjeg vrtića - Podružnica Donja Višnjica na upravljanje i korištenje Dječjem vrtiću Lepoglava. Na sjednici se glasalo o članovima Savjeta mladih Grada Lepoglave koji će tu dužnost obnašati u naredne tri godine. Za članove Savjeta mladih imenovano je sedam predloženih kandidata i njihovih zamjena: Barbara Vresk, Tanja Mravlinčić, Mihaela Špiljak, Melani Kotrščak, Petar Cikač, Matija Šantalab i Marta Novak.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci