Tko su dobitnici javnih priznanja Općine Petrijanec?

VV | 29.6.2023. u 10:34h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu svečane sjednice Općine Petrijanec, koja je održana u utorak, 27. lipnja, podijeljena su javna priznanja.

- FOTO Svečana sjednica uz Petrovo: "Petrijanec postaje jedna lijepa sredina za život"

Zahvalnicu Općine Petrijanec dobili su Vladimir Milavec, dragovoljac Domovinskog rata, za sudjelovanje u osnivanju UDVDR Klub Petrijanec te pokretanje projekta “Promicanja istine o Domovinskom ratu”, promicanje socijalne skrbi o hrvatskim braniteljima, promicanje volonterskog rada i humanitarne djelatnosti, Ana Mikulek, udomiteljica koja se već 30 godina brine o udomljenoj djeci, za osobiti doprinos u razvoju socijalne skrbi te mlada reprezentativka u nogometu Karla Vujević, za uspjeh u razvoju sporta.

Zahvalnice su dodijeljene i NK "Nova Ves Ecoagro" za 75 godina djelovanja u području sporta, NŠK "Orač" Petrijanec za 75 godina djelovanja u području sport, članovima Vatrogasne zajednice Općine Petrijanec za 30 godina djelovanja u području vatrogastva, DVD Majerje za 85 godina djelovanja u području Vatrogastva, DVD Strmec Podravski za 85 godina djelovanja u području vatrogastva te Sportsko-ribolovjoj udrugi Općine Petrijanec, za 15 godina djelovanja udruge, promicanje, razvitak i unapređenje ribolovnog športa u Općini Petrijanec, čuvanje i zaštita voda na području Općine Petrijanec i organiziranje natjecanja športskih ribolovaca, Zahvalnica je dodijeljena i tvrtki Remss d.o.o., sa sjedištem u Majerju, koja se bavi popravkom strojava i posluje 10 godina, za doprinos razvoju privrede na području općine Petrijanec.

Dodijeljene su i pohvalnice, koje su dobili studenti Klara Leskovar, studentica treće godine Stomatološkog fakulteta u Zagrebu za ostvareni odličan uspjeh na drugoj godini studija te Ana Kokot, studentica pete godine Pravnog fakulteta za vrlo dobar uspjeh na četvrtoj godini studija te sudjelovanje u Erasmus+ programu studijskog boravka na Sveučilištu CEU San Pablu u Madridu.

Zahvalnice su dobili i uspješni učenici srednjih škola s područja općine Petrijanec, Anja Leskovar, učenica prvog razreda Druge gimnazije Varaždin za odličan uspjeh u svih osam razreda osnovne škole, osvojeno treće mjesto na 14-tom europskom međuškolskom natjecanju iz njemačkog jezika, te međunarodnom natjecanju Atom liga te za sudjelovanje na županijskom natjecanju iz tehničke kulture u kategoriji obrada materijala, za uspjeh u školovanju te Jan Kerežia, učenik prvog razreda Prve gimnazije Varaždin, za odličan uspjeh u svih osam razreda osnovne škole, za sudjelovanje na županijskoj smotri LiDraNo, za sudjelovanje na županijskom natjecanju iz fizike i sudjelovanje na Erasmus+ projektu.

Nagrađeni su i osnovnoškolci, pa je tako zahvalnicu primila Jana Šipek, koja je završila sedmi razred osnovne škole i šesti razred Glazbene škole. Jana je nagradu primila zbog svoje upornosti i marljivosti te želje za novim znanjima, a sudjelovala je na školskim natjecanjima iz geografije, fizike, biologije i tehničke kulture. Iz svih tih predmeta plasirala se na županijsku razinu natjecanja, a najuspješnija je bila iz tehničke kulture. Natjecala se u kategoriji fotografije i s osvojenim 3. mjestom odlazi na državno natjecanje u Vodicama. Sudjelovala je u projektu iz građanskog odgoja "Samo se srcem dobro vidi“ te sa školskim zborom na smotri glazbenog stvaralaštva djece i mladeži Varaždinske županije.

Zahvalnicu je dobio i Jan Fabijančić, koji je posebno uspješan u STEM području. Sudjelovao je na županijskim natjecanjima iz geografije i tehničke kulture, državnom natjecanju iz robotike te informatičkim natjecanjima (Croatian Makers liga i Inovation Days 2023.), a uključen je i u dodtanu nastavu matematike, informatike i geografije.

Zahvalnicu je dobio i Domagoj Darabuš, koji je također uspješan u STEM području. Sudjelovao je na županijskim natjecanjima iz geografije, matematike i informatike, državnom natjecanju iz robotike, natjecanjima "Sigurno u prometu" te informatičkim natjecanjima (Croatian Makers liga i Inovation Days 2023.) Domagoj je strastveni član Športskog ribolovnog kluba Vinica za koji postiže zavidne rezultate te polaznik Centra izvrsnosti iz matematike. Uključen je u dodatnu nastavu matematike, informatike i geografije.

U ime nagrađenih općinskom vodstvu zahvalila se Nataša Šincek, predsjednica VZO Petrijanec.