TKIC pomogao građanima Lepoglave u prijavi projekata vrijednih 2,2 milijuna kuna Foto: TKIC

TKIC pomogao građanima Lepoglave u prijavi projekata vrijednih 2,2 milijuna kuna

Varaždinske vijesti | 1.11.2020. u 11:15h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Turističko kulturno-informativni centar (TKIC) pomogao je građanima grada Lepoglave oko prijava na natječaje Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i to besplatno.

Naime, natječaji su bili objavljeni u sklopu sufinanciranja energetske obnove obiteljskih kuća te za sufinanciranje korištenja obnovljivih izvora energije za proizvodnju toplinske ili toplinske i rashladne energije u kućanstvima za vlastitu potrošnju.

Vrijednost prijavljenih projekata građana Lepoglave iznosi 2.2 milijuna kuna te će isti moći ostvariti potpore u prosječnoj vrijednosti od 60%, a neki od građana već su i dobili ugovore na potpisivanje.

- Grad Lepoglava kontinuirano prepoznaje važnost rada i konstruktivne pomoći za lokalnu zajednicu te je u svrhu toga TKIC odlučio pomoći sugrađanima oko prijava na natječaje. Radi se o uslugama koje su bile u potpunosti besplatne, a krajnji cilj bila je pomoć oko snalaženja u moru administracijskih prepreka i ostvarenja konačnog cilja – dobivanja bespovratnih sredstava i ostvarivanja maksimalnih sufinanciranja. Posebno me raduju pozitivne reakcije od strane osoba treće životne dobi kojima je ovakva pomoć bila od velike koristi, što je svakako potvrda kako ovakve mjere imaju smisla - istaknuo je Damjan Županić, direktor TKIC-a.

tkic.jpg