Tin Jurak: Trnovečki SDP i HSS i dalje su protiv gradnje vrtića za djecu

Varaždinske vijesti | 25.6.2024. u 08:57h | Objavljeno u Našim krajem

- SDP i HSS Općine Trnovec Bartolovečki ponovo su se oglasili i dalje su protiv gradnje vrtića za djecu. Ovoga puta navode da je to preveliki trošak jer djecu u vrtiću treba hraniti i odgajateljice ih trebaju čuvati, a sve to, tvrde u SDP-u i HSS-u, stvara trošak.

Jer gle čuda, vrtić košta pa tako nabrajaju troškove: “zaposliti cca. 25 do 30 djelatnika od ravnatelja, psihologa, domara, liječničkog osoblja, spremačica, teta. Plaće će se morati isplaćivati prema koeficijentima zaposlenih”, piše u svom priopćenju predsjednik OO HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki Tin Jurak

- Gle čuda, zaposlenici vrtića do sada nisu dobivali plaće. Potom navode: “tu su još troškovi režija, hrane”. Pazite ovu novost: “prehrana djece u vrtiću”, što za SDP i HSS predstavlja enormni trošak.

Drugovi i Drugarice, je l' vas nakon ovakvog priopćenja barem malo sram? Ali, ako ništa, barem ste evoluirali i shvatili da zaposlenici vrtića dobivaju plaću, a djeca prehranu.

Za HDZ svi troškovi koje navodite su prijeko potrebni, jer to nisu troškovi već ulaganje u budućnost.  Dosada nikome nije ni palo na pamet, a kamoli da itko izgovori, da je prehrana u vrtiću te rad odgajateljica koje paze, uče i odgajaju mališane u vrtiću, trošak.

Dakle, Drugovi i Drugarice, čestitamo vam na tome što je za vas briga za djecu trošak kojeg vi ne želite!!!, kaže se u priopćenju predsjednika OO HDZ-a Općine Trnovec Bartolovečki Tina Juraka.