Tijekom cijelog prosinca bogat program proslave Dana grada Lepoglave Foto: VV arhiva / ilustracija

Tijekom cijelog prosinca bogat program proslave Dana grada Lepoglave

Varaždinske vijesti | 1.12.2023. u 10:08h | Objavljeno u Našim krajem

Dan grada i župe Lepoglava slavi se 8. prosinca, na blagdan Bezgrešnog Začeća Blažene Djevice Marije.

Središnji vjerski događaj je sveta misa i proštenje koje okupi mnoštvo vjernika iz Lepoglave i okolnih župa. U sklopu proslave Dana grada održavaju se brojne popratne manifestacije kojima prisustvuje mnoštvo vjernika, mještana i gostiju, kao i program Adventa u Lepoglavi.

Ovogodišnje obilježavanje Dana grada Lepoglave počinje u petak, 1. prosinca otvorenjem novouređene galerije u Domu kulture, ujedno uz otvorenje izložbe "Profinjenost niti" i izložba fotografija "Xiaomi 13T serije i lepoglavske čipke".

U subotu, 2. prosinca u 17 sati u Domu kulture i gradskom parku Lepoglava počinje Mali dječji Božić, a u isto vrijeme počinje radionica izrade božićnih ukrasa, na Tavanu i čitaonici Gradske knjižnice. U gradskom parku od 18 sati kitit će se božićno drvce uz druženje sa sv. Nikolom i podjelom slatkih paketa. Za sve prisutne osigurano je kuhano vino, čaj i vruća čokolada. Od 20 do 22 sata na Tavanu će biti organizirano gledanje božićnog filma uz kokice i sokove.

U nedjelju 3. prosinca u 7 sati ispred crkve Bezgrešnog začeća Blažene Djevice Marije palit će se prva adventska svijeća. U srijedu 6. prosinca u Domu kulture podijelit će se prigodni darovi djeci slabijeg socijalno-imovinskog stanja i djeci s teškoćama u razvoju.

U petak 8. prosinca kod centralnog križa na lepoglavskom groblju polagat će se vijenci za poginule branitelje, u 11 sati slijedi svečana misa u crkvi Bezgrešnog začeća BDM, a u 17 sati u Domu kulture počinje svečana sjednica Gradskog vijeća. Subota, 9. prosinca u Domu kulture (Tavan) donosi dječju predstavu "Kako uloviti Djeda Mraza", s početkom u 18 sati.

U nedjelju, 10. prosinca od 15 do 18 sati u Višnjici će se održati 13. memorijalni stolnoteniski turnir "Dragutin Hočuršćak", u 16 sati ispred zgrade u Ul. hrvatskih pavlina 2 bit će organizirano otkrivanje spomen ploče prof. Marijanu Zuberu, a u 17 sati u crkvi Bezgrešnog začeća BDM održat će se koncert mješovitog pjevačkog zbora "Kapela Paulina Warasdin".

U utorak, 12. prosinca u 18 sati u čitaonici Gradske knjižnice otvara se izložba "Cvijet za ljepši grad", uz prigodan program. Čitaonice Gradske knjižnice će u srijedu, 13. prosinca, od 13 sati biti i mjesto podjele prigodnog dara roditeljima novorođene djece.

U petak 15. prosinca od 18 sati u gradskom parku počinje program "U susret Božiću", a u glazbenom programu nastupit će Kavaliri i Limena glazba Lepoglava. Iz gradske uprave pozivaju sve mališane na besplatnu vožnju "božićnim vlakićem" koji će voziti po igralištu gradskog parka. Za sve prisutne osigurano je kuhano vino, čaj i vruća čokolada.

U subotu, 16. prosinca u 18 sati, u čitaonici Gradske knjižnice otvara se izložba slika Marijane Novak. Obilježavanje Dana grada nastavlja se u utorak, 26. prosinca u 19 sati Božićnim koncertom u sportskoj dvorani OŠ Ante Starčević u Lepoglavi. U srijedu, 27. prosinca u 17 sati u Gradskoj knjižnici otvara se izložba militarija u organizaciji P.A.S. kluba Lepoglava.

Proslava Dana grada završava u petak, 29. prosinca u 18 sati, kada će se u gradskom parku nastupiti band La Boheme, a Lovačko društvo Srnjak podijelit će besplatni gulaš za sve prisutne. Osigurano je kuhano vino, čaj i vruća čokolada, a svi mališani su pozvani na besplatnu vožnju božićnim vlakićem po igralištu gradskog parka.

grad_lepoglava_program_dan_grada_i_zupe_2023.jpg