Tena Kramar i Ana Novotny nastupile na Festivalu dječje kajkavske popevke Foto: Općina Gornji Kneginec

Tena Kramar i Ana Novotny nastupile na Festivalu dječje kajkavske popevke

Varaždinske vijesti | 3.10.2016. u 15:37h | Objavljeno u Našim krajem

Tena Kramar i Ana Novotny iz Osnovne škole Kneginec Gornji bile su jedine predstavnice Varaždinske županije na 45. Festivalu dječje kajkavske popevke, kojim je ujedno i završila 47. manifestacija Dani kajkavske riječi u Zlataru.

Upečatljivim duetom za koji ih je pripremao i uvježbavao njihov mentor prof. Josip Levatić, izvele su pjesmu "Licitar". Tekst pjesme napisala je Nika Jagečić iz OŠ Oroslavje, a glazbu su skladali učenici OŠ Kneginec Gornji i njihov mentor. Gotovo profesionalnom vokalnom izvedbom prožetom istinskim emocijama te apsolutnim pjevačkim umijećem, besprijekornom muzikalnošću i perfektnom suradnjom s Tamburaškim orkestrom HRT-a pod dirigentskom palicom Siniše Leopolda, Tena i Ana su oduševile čitavu publiku - roditelje, učenike, profesore i ljubitelje kajkavske popevke, a zauzvrat su nagrađene gromoglasnim pljeskom.

Festival je održan 25. rujna u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta dr. Jurja Žerjavića, uz visoko pokroviteljstvo Hrvatskog sabora, Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Krapinsko-zagorske županije, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta RH te Hrvatske radiotelevizije. Bio je kruna svih aktivnosti i događaja vezanih uz manifestaciju, a ove je godine izvedeno 18 novih skladbi na kajkavskom dijalektu.