Dubravko Bilić na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Ludbrega Foto: Ivica Kruhoberec

Svečanom sjednicom Gradskog vijeća u hotelu Crnković obilježen Dan grada Ludbrega

| 19.3.2019. u 15:21h | Objavljeno u Našim krajem

Ludbreg danas, 19. ožujka, slavi Dan grada. Taj dan se slavi prema dokumentu datiranom od 19. ožujka 1513. godine kada je papinskim pismom, papa Leon X Ludbreg proglasio prošteništem Predragocjene Krvi Kristove zbog čega se više od šest stoljeća početkom svakog rujna hodočasti u Ludbreg. U 12 sati se u hotelu Crnković održala svečana sjednica u sklopu koje su uručena javna priznanja.

- Mi u Ludbregu fokusirani smo na EU projekte i u svemu što radimo potvrđujemo smoje europsko građanstvo i promoviramo europkse demokratske vrijednosti tolerancije, nenasilja, borbu protiv mržnje, ravnopravnost žena i manjinskih grupa, očuvanje kulturne baštine, brige za djecu i starije i stvaranje pozitivnog građanskog ozračja jačanje organizacije civilnog društva. U nekim projektima smo nositelji, a u nekima smo partneri jer smo stvorili partnersku bazu u mnogim zemljama EU. I u budućnosti ćemo imati ciljeve dvosmjerne veze, da imamo koristi od EU i da EU ima koristi od nas - rekao je Antun Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Ludbrega.

- Ja sada šesti put stojim pred vama za Dan grada Ludbrega, šesti puta govorim i predstavljam što smo napravili protekle godine i što ćemo iduće godine i nekako mi se čini da je došlo vrijeme da se malo drugačije obratim danas i da dam neke osobne dojmove to što radimo. Nedavno smo na Gradskom vijeću analizirali rad ljudi u kamenolomu. Prvi je radnik rekao da radi da priskrbi plaću i uzdržava obitelj, drugi je rekao da voli kamen, a treći jer voli graditi katedralu. Nikada nije izašao iz dvorišta kamenoloma, ali on gradi katedralu, najveća ljudska dostignuća i pokazuje svijetu što se od kamena može napraviti. To je posao gradonačelnika i suradnika da radimo i teške poslove koji su u cilju nečeg više, ostvarivanju vizije, napraviti nešto što će ostaviti trag u vremenu - rekao je Dubravko Bilić, gradonačelnik Ludbrega.

Počasnom građankom proglašena je Smiljka Bencet, Latif Bajrović primio je Nagradu za životno djelo, a Nagrade Grada Ludbrega dobili su Dražen Filipović i Aleksandar Horvat. Plakete Grada Ludbreg uručene su Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Ludbreg, Nogometnom klubu Podravina Ludbreg i udruzi “Ludbreške mažoretkinje”. Zahvalnice Grada Ludbrega dodijelit će se Mladenu Gradinskom, Antunu Matijašecu, Katarini Namjesnik i Petru Smolčiću. Svečanu sjednicu glazbenim programom uveličaao je Mješoviti pjevački zbor Podravina i učenici Osnovne glazbene škole Ludbreg

IMG_20190319_130311.jpg

IMG_20190319_130128.jpg

IMG_20190319_125929.jpg

IMG_20190319_125804.jpg