Svečano otvorena uređena zgrada Policijske postaje N. Marof: radovi od oko 617.000 kuna

J.Š./Varaždinske vijesti | 17.12.2019. u 17:41h | Objavljeno u Našim krajem

Održano je svečano otvorenje radova na adaptaciji zgrade Policijske postaje Novi Marof. Naime, Sporazumom MUP-a i jedinica lokalne samouprave od 17. travnja 2019. godine, postignut je dogovor o zajedničkom ulaganju u uređenje objekta Policijske postaje Novi Marof koji obuhvaća radove na uređenju ulaza, operativnog dežurstva i šalter sale.

U financiranju ovih radova uz MUP RH, sudjelovali su gradovi Novi Marof i Varaždinske Toplice te općine Ljubešćica, Breznica, Breznički Hum i Visoko. Po okončanju spomenutih radova, Policijska uprava varaždinska i gradovi Novi Marof i Varaždinske Toplice, osigurali su dodatne iznose za uređenje uredskih prostorija u nastavku šalter sale, za zamjenu dotrajalih prozora u šalter sali i operativnom dežurstvu, za uređenje špaleta i klupčica te za trakaste zavjese navedenih prostorija, čime je završen postupak obnove te su osigurani optimalni uvjeti za daljnji rad.

Ukupna vrijednost ovih radova iznosila je oko 276 000 kuna. Naknadno su dogovoreni i dovršeni i radovi na sanaciji krova i potkrovlja. Vrijednost ovih radova je 340 660 kuna, od čega je Varaždinska županija sudjelovala u iznosu od 75 000 kuna, a preostali je dio ukupnog iznosa podmirio MUP RH. Ukupna vrijednost svih radova iznosi oko 617 000 kuna.

Svečanom otvorenju je prisustvovao načelnik Policijske uprave varaždinske Predrag Benčić sa svojim zamjenikom Daliborom Božićem i drugim suradnicima, zamjenik Varaždinskog župana Tomislav Paljak, gradonačelnica Varaždinskih Toplica Dragica Ratković, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač, načelnik Općine Ljubešćica Nenad Horvatić, načelnik Općine Breznica Stjepan Krobot, načelnik Općine Breznički Hum Zoran Hegedić te načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković.

Načelnik Benčić tom je prilikom zahvalio nazočnim predstavnicima jedinica lokalne samouprave na prepoznavanju potrebe uređenja ovog prostora.

- Zajedničkim nastojanjima uspjeli smo svi skupa urediti ove prostore, prije svega za građane koji gravitiraju prema Policijskoj postaji Novi Marof, a isto tako i za ljude koji ovdje rade. To je samo dokaz da kad se ima vizija, kad se ima dobar projekat i s druge strane ljude i institucije koje su voljne pomoć, da su i rezultati vidljivi - rekao je Benčić.

Tom je prilikom uručio zahvalnice svim predstavnicima županije, gradova i općina i napomenuo kako ovo zasigurno nije posljednja suradnja te da se nada da će se ona nastaviti u daljnjim radovima u ovoj Policijskoj postaji, a potom i u drugim sredinama.

Zamjenik župana Paljak u svom je obraćanju također pohvalio suradnju na dobrobit građana i svih zaposlenika Policijske postaje.

- Mi smo do sada surađivali s Policijskom upravom kroz niz projekata. Prije svega su oni programske i sadržajne prirode, ali evo dokazali smo da i u nekom materijalnom smislu možemo stvarati nove vrijednosti zajedno. Ovo nisu samo ulaz, operativno dežurstvo, šalter sala, ovo je jedan od načina na koji se može stvarati dodatna vrijednost kroz energetsku učinkovitost, a s druge strane čini boravak u ovim prostorima ugodnijim i strankama i djelatnicima - istaknuo je dožupan Paljak.