Na večerašnjoj su sjednici vijećnici raspravljali o brojnim temama Foto: Dražen Novosel

Svečana sjednica uz Dan Općine Trnovec Bartolovečki bit će 17. travnja

| 29.3.2018. u 20:28h | Objavljeno u Našim krajem

Svečana sjednica, kojom će se obilježiti Dan općine Trnovec Bartolovečki, održat će se u utorak, 17. travnja, na dan kada je konstituirana Općina, odlučeno je to, jednoglasno, na večerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog.

Bit će to prilika da se analizira učinjeno unatrag godinu dana i da se na primjeren način zahvali svima koji su svojim angažmanom i aktivnostima doprinijeli funkcioniranju i daljnjem razvoju Općine – rekao je na večerašnjoj sjednici načelnik Općine Zvonko Šamec koji je Vijeće obavijestio o pripremama za obilježavanje Dana općine.

Planirano je da se u subotu, 21. travnja,  održi cjelovečernji koncert KUD-a Mak iz Trnovca, koje će na tom koncertu dobiti status ansambla, kao prvo kulturno-umjetničko društvo u Varaždinskoj županiji, dok je za nedjelju,22. travnja, planiran koncert Četiri tenora, također u školsko - sportskoj dvorani Osnovne škole u Trnovcu.

S ponosom i zadovoljstvom obilježavamo još jedan Dan općine. U proteklih godinu dana napravilo se puno na daljnjem razvoju i uređenje naše općine. I dalje ulažemo u obrazovanje, ali i brinemo za naše starije sumještane. Također, pred nama je još jedna godina novih projekata – naglasio je Šamec.

Uz prihvaćanje godišnjeg financijskog izvještaja proračuna, izvješća o radu Jedinstvenog upravnog odjela te izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za 2017.,općinski su vijećnici prihvatili izvješće o radu načelnika za drugu polovicu prošle godine.

Načelnik je u izvješću posebno izdvojio uređenje Dravske ulice u vrijednosti od gotovo milijun kuna te izgradnju kanalizacijskog sustava u Ulici Gustava Krkleca u Trnovcu za što je Varkom osigurao 600 tisuća kuna. Ta je tvrtka prošle godine započela i investiciju od 2 milijuna kuna, a riječ je o postavljanju novog transportnog i opskrbnog vodovoda u duljini 1,3 km u naseljima Štefanec i Šemovec.

HEP je u Šemovcu investirao 700 tisuća kuna u izgradnju nove trafostanice. Na području Trnovca HEP ulaže dodatnih 600 tisuća kuna u novu rasvjetu.

Vijećnicima je na večerašnjoj sjednici prezentirana i informacija o kretanju stanja nezaposlenosti na području Općine.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u općini Trnovec Bartolovečki u veljači je bilo 139 nezaposlenih osoba, od čega 77 muškaraca te 62 žene. Ovo je samo nastavak pozitivnih trendova u smanjenju nezaposlenosti, koji traje već nekoliko godina – zaključio je Šamec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci