Na večerašnjoj su sjednici vijećnici raspravljali o brojnim temama Foto: Dražen Novosel

Svečana sjednica uz Dan Općine Trnovec Bartolovečki bit će 17. travnja

| 29.3.2018. u 20:28h | Objavljeno u Našim krajem

Svečana sjednica, kojom će se obilježiti Dan općine Trnovec Bartolovečki, održat će se u utorak, 17. travnja, na dan kada je konstituirana Općina, odlučeno je to, jednoglasno, na večerašnjoj sjednici Općinskog vijeća Trnovca Bartolovečkog.

Bit će to prilika da se analizira učinjeno unatrag godinu dana i da se na primjeren način zahvali svima koji su svojim angažmanom i aktivnostima doprinijeli funkcioniranju i daljnjem razvoju Općine – rekao je na večerašnjoj sjednici načelnik Općine Zvonko Šamec koji je Vijeće obavijestio o pripremama za obilježavanje Dana općine.

Planirano je da se u subotu, 21. travnja,  održi cjelovečernji koncert KUD-a Mak iz Trnovca, koje će na tom koncertu dobiti status ansambla, kao prvo kulturno-umjetničko društvo u Varaždinskoj županiji, dok je za nedjelju,22. travnja, planiran koncert Četiri tenora, također u školsko - sportskoj dvorani Osnovne škole u Trnovcu.

S ponosom i zadovoljstvom obilježavamo još jedan Dan općine. U proteklih godinu dana napravilo se puno na daljnjem razvoju i uređenje naše općine. I dalje ulažemo u obrazovanje, ali i brinemo za naše starije sumještane. Također, pred nama je još jedna godina novih projekata – naglasio je Šamec.

Uz prihvaćanje godišnjeg financijskog izvještaja proračuna, izvješća o radu Jedinstvenog upravnog odjela te izvješća o izvršenju Plana gospodarenja otpadom za 2017.,općinski su vijećnici prihvatili izvješće o radu načelnika za drugu polovicu prošle godine.

Načelnik je u izvješću posebno izdvojio uređenje Dravske ulice u vrijednosti od gotovo milijun kuna te izgradnju kanalizacijskog sustava u Ulici Gustava Krkleca u Trnovcu za što je Varkom osigurao 600 tisuća kuna. Ta je tvrtka prošle godine započela i investiciju od 2 milijuna kuna, a riječ je o postavljanju novog transportnog i opskrbnog vodovoda u duljini 1,3 km u naseljima Štefanec i Šemovec.

HEP je u Šemovcu investirao 700 tisuća kuna u izgradnju nove trafostanice. Na području Trnovca HEP ulaže dodatnih 600 tisuća kuna u novu rasvjetu.

Vijećnicima je na večerašnjoj sjednici prezentirana i informacija o kretanju stanja nezaposlenosti na području Općine.

Prema podacima Hrvatskog zavoda za zapošljavanje u općini Trnovec Bartolovečki u veljači je bilo 139 nezaposlenih osoba, od čega 77 muškaraca te 62 žene. Ovo je samo nastavak pozitivnih trendova u smanjenju nezaposlenosti, koji traje već nekoliko godina – zaključio je Šamec.