Šunkice pred vrata: uoči Uskrsa umirovljenicima i socijalno ugroženima iz Općine Petrijanec stigli paketi Foto: Općina Petrijanec

Šunkice pred vrata: uoči Uskrsa umirovljenicima i socijalno ugroženima iz Općine Petrijanec stigli paketi

IHR/Varaždinske vijesti | 11.4.2020. u 10:40h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Povodom uskršnjih blagdana, u zajedničkoj akciji, podijeljeni su prigodni paketi koje su za svoje članove pripremili Savez umirovljenika Varaždinske županije i Udruga umirovljenika Općine Petrijanec.

Sukladno preporukama Saveza udruge umirovljenika, uskrsne pakete dobili su socijalno ugroženi umirovljenici prema popisu koji je izradila Udruga umirovljenika Općine Petrijanec. Ukupno je podijeljeno 38 paketa (šunki) za umirovljenike s našeg područja. Kolačić sreće, Pekara Prenki II i Pekara "Katarina“ ukupno su pripremili 70 slatkih paketa za socijalno ugrožene stanovnike s područja jedinice lokalne samouprave.

- Zahvaljujemo se ovom prigodom svima koji su sudjelovali u donaciji, a također zahvaljujemo se i volonterima koji su pakete podijelili - rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.
Podjelu svih paketa, u izvanrednim okolnostima opasnosti od širenja zaraze koronavirusa COVID-19, osigurala je Općina Petrijanec.

Paketi su dostavljeni na kućne adrese korisnika, pridržavanjem higijenskih standarda te uz najmanji mogući osobni kontakt, poštujući obvezu držanja propisane udaljenosti.

- U ovim izazovnim i izvanrednim vremenima, važno je iskazati zajedništvo i pružiti pomoć najpotrebitijim i najugroženijim članovima lokalne zajednice - poručuju iz Općine Petrijanec.