Šumska prometnica Paka-Stup-Visoko uskoro ponovno spremna za prometovanje

Varaždinske vijesti | 5.2.2021. u 15:18h | Objavljeno u Našim krajem

U tijeku je rekonstrukcija šumske prometnice Paka – Stup – Visoko koja će uskoro biti vraćena u prvobitno stanje. Naime, prometnica je uređena 2008. godine, no na tom se području pojavilo prije kojih godinu dana klizište, zbog čega je bilo onemogućeno prometovanje. Zahvaljujući angažmanu Udruge privatnih šumovlasnika “Graber”, uskoro će ponovno biti spremna za prometovanje.

- Udruga privatnih šumovlasnika „Graber“ napravila je projekt za rekonstrukciju prometnice te su dobivena sredstva od Savjetodavne službe Ministarstva poljoprivrede iz programa OKFŠ – Opće korisna funkcija šuma – rekao je načelnik Općine Visoko Dragutin Mateković.

Riječ je o vrlo važnoj prometnici koja omogućava vlasnicima šumskih posjeda da lakše dođu do svojih posjeda, a ujedno je i najkraća prometnica od Visokog do Novog Marofa.

- Ova prometnica put skraćuje na 10-ak minuta i zato se često koristi i našim mještanima puno znači. Iako se radi o šumskoj prometnici, ovom rekonstrukcijom prometovanje će biti omogućeno i osobnim vozilima, a nadamo se da ćemo ju uskoro moći prijaviti na neki od programa kako bi se prometnica i asfaltirala – poručio je Mateković.

Označeno u