Štromar: U ovom trenutku 67 milijuna eura je u projektima Hrvatskih cesta u Međimurskoj županiji

vvm | 12.4.2024. u 14:33h | Objavljeno u Našim krajem

Predrag Štromar, saborski zastupnik HNS-a i kandidat HNS-a na izborima za Hrvatski sabor, i Alen Leverić, član uprave Hrvatskih cesta posjetili su Donju Dubravi te načelnika Marijana Vargu.    Hrvatske ceste su u Donjoj Dubravi realizirale projekt rekonstrukcije državne ceste DC20, od Donjeg Vidovca do Donje Dubrave duljine oko 2 km i vrijednosti 1,3 milijuna eura.  

- Zahvat je obuhvatio proširenje državne ceste od Donjeg Vidovca do Donje Dubrave, izgradnju pješačko-biciklističke staze uz državnu cestu i obnovu kolničkog zastora na državnoj cesti. Ovim radovima uvelike se povećala sigurnost svih sudionika u prometu te ujedno zahvaljujem Hrvatskim cestama na izvedenim radovima. Ujedno mogu najaviti da smo danas na radnom sastanku dogovorili da će natječaj za radove za izgradnju kružnog toga u centru Donje Dubrave ići do kraja godine - naglasio je načelnik Marijan Varga.

Predrag Štromar istaknuo je kako je cestogradnja veoma bitna za sjever Hrvatske, upravo zato jer se Sjever smatra pogonskim motorom naše države.

- Međimurje je puno vrijednih ljudi, naročito obrtnika i poduzetnika. Upravo smo na njih mislili izrađujući naš program, gdje smo za poduzetnike predvidili smanjenje poreza na dobit, sukladno isplaćenim prosječnim plaćama. S jedne strane zaposleni imaju veće plaće, a s druge strane poslodavci plaćaju manje poreza na dobit i imaju zadovoljne zaposlenike. U svemu ovome, cestogradnja zauzima važnu ulogu, jer bez dobrog transporta i logistike, teško da ćemo uspjeti u izvozu, a Međimurje je upravo prepuno izvoznih firmi. Koliko sam upoznat, u ovom trenutku u Međimurju je 67 milijuna eura vrijednih projekata Hrvatskih cesta - izjavio je Štromar.

viber_slika_2024-04-12_12-56-40-042.jpg

Alen Leverić osvrnuo se na konkretne projekte Hrvatskih cesta koji su u različitim fazama realizacije, a izvode se u Međimurskoj županiji.

- Realizirana je sjeverna obilaznica Čakovca (od DC3 do DC209), duljine oko 1,7 km i vrijednosti oko 4,7 milijuna eura, a tokom 2024. godine očekuje se raspis nadmetanja za II. i III. fazu zaobilaznice duljine oko 4 km i vrijednosti oko 15 milijuna eura. U toku je i realizacija sjeverne obilaznice grada Preloga, duljine gotovo 7 km i vrijednosti 9,5 milijuna eura. Obilaznica Nedelišća i Pušćina pred potpisom je ugovora, a projekt je vrijednosti 22 milijuna eura, kojim bi se trebalo izgraditi novih 6 km državne ceste DC3. U pripremi je i natječajna dokumentacija za izvođenje radova obilaznice Šenkovca, duljine 5,5 km i vrijednosti 19 milijuna eura. Do kraja godine završit će se radovi na rekonstrukciji državne ceste DC209, dionica Mursko Središće –  Slemenice, duljine preko 7km i vrijednosti oko 4,3 milijuna eura - objasnio je Leverić.

- Sve navedeno govori nam da Sjever nije nikako zapostavljen, posebice Međimurje, a tako će biti i dalje, sve dok se HNS nešto pita. I zato 17. travnja nastavimo graditi bolju budućnost zajedno! - zaključio je Štromar.

viber_slika_2024-04-12_12-56-40-066.jpg