Štromar, nakon Lepoglave, na Danima kruha, čiji je domaćin Općina Vinica Foto: Grad Lepoglava

Štromar, nakon Lepoglave, na Danima kruha, čiji je domaćin Općina Vinica

Varaždinske vijesti | 12.10.2019. u 06:30h | Objavljeno u Našim krajem

Potpredsjednik Vlade RH te ministar graditeljstva i prostornog uređenja Predrag Štromar danas će posjetiti Županijsku smotru Dani kruha – dani zahvalnosti za plodove zemlje koja će biti održana od 9 do 13 sati na Franjevačkom trgu, točnije ispred palače Varaždinske županije. Tu će, nakon mise zahvalnice u varaždinskoj katedrali, učenici i njihovi učitelji predstavit različite vrste kruha, maštovito izrađena peciva, kolače, torte i brojne druge proizvode, koji će se moći degustirati te na taj način podržati učenike i nastavnike.. U 10.15 sati počet će svečanost uz prigodni program koji će izvesti učenici OŠ Vinica, koja je škola – domaćin ovogodišnje Smotre. Organizator je Varaždinska županija u suradnji s Varaždinskom biskupijom, a pokrovitelj Općina Vinica. 

A u četvrtak Štromar je boravio u Lepoglavi. Razlog posjete bilo je upoznavanje s tijekom realizacije projekta energetske obnove zgrade gradske uprave u Lepoglavi te otvaranje novouređene lokalne ceste Antekolovići – Huđi u Žarovnici.

Riječ je o projektima čija je realizacija financirana i sredstvima dobivenima na natječajima Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja. U posljednje je dvije godine Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja s 1.6 milijuna kuna sufinanciralo 3.3 milijuna kuna vrijedne projekte i programe koje je Grad Lepoglava prijavio na natječaje navedenog ministarstva, na čemu je ministru Štromaru, kao i Vladi RH, zahvalio gradonačelnik Marijan Škvarić.

- Drago mi je da postoji netko, a to je ministar Štromar, tko razumije naše potrebe i pruža nam potporu u ostvarenju naših ciljeva, a cilj nam je ravnomjeran razvoj našeg grada. Zahvaljujući ovako značajnim potporama sanirali smo klizišta koja predstavljaju veliki problem, uredili ceste kojima osiguravamo mobilnost naših građana i otvaramo nova gradska područja, a energetski obnavljamo zgradu gradske uprave. Zahvaljujući dobivenim potporama u proračunu nam ostaju sredstva koja koristimo za druge projekte i programe kao što je nedavno pokrenut program potpore mladim obiteljima kod izgradnje ili kupnje, odnosno uređenja vlastitog doma – istaknuo je Škvarić.

- Sve ove projekte i programe podupiremo ne zbog gradonačelnika, mene ili samih projekata, provodimo ih zbog ljudi. Neki me prijavljuju zbog sukoba interesa, a moj je interes da građani žive bolje. Ispravljamo i nepravdu prema sjeveru Hrvatske koji nije dobivao dovoljno – istaknuo je Štromar čije ministarstvo s nešto više od 600.000 kuna sufinancira projekt energetske obnove zgrade gradske uprave u Lepoglavi.

Projekt je vrijedan nešto više od milijun kuna, a uz Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja, projekt s 309.661 kuna sufinancira i Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. S tijekom radova i planiranim rokovima Štromara je upoznao Nikola Funda, direktor tvrtke Funda d.o.o.. Riječ je o tvrtki koja izvodi radove energetske obnove zgrade gradske uprave u Lepoglavi.

- Ovaj je projekt jedan od brojnih projekata energetske obnove koji se provode u Hrvatskoj. Među njima su i projekti obnove 394 škole i 91 vrtića. Uređuje se još puno zgrada kao ova u Lepoglavi – domovi, zdravstveni objekti i bolnice. Koristi od toga imaju ljudi jer sigurno je ugodnije boraviti u zgradi koja je opremljena, uređena, prekrasna izvana, a topla i ugodna iznutra – rekao je Štromar koji se u pratnji gradonačelnika Škvarića te članova lepoglavskog Gradskog vijeća i predsjednika mjesnih odbora uputio u Žarovnicu gdje je otvorena novouređena lokalna cesta Antekolovići – Huđi. Prigodu da je otvore Štromar je prepustio mještanima koji će najviše koristiti ovu novouređenu cestu.

- Radovi su bili vrijedni nešto više od 900.000 kuna, a zahvaljujući natječaju Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja ostvarili smo potporu u visini od 391.000 kuna. Vlastitim sredstvima, bez dobivene potpore, ne bismo mogli realizirati ovaj projekt koji je važan za mobilnost građana, razvoj gospodarstva i otvaranje novih gradskih prostora – istaknuo je lepoglavski gradonačelnik dodavši da je ovaj projekt i rezultat uvažavanja potreba građana od strane Grada Lepoglave, odnosno, u ovom slučaju, suradnje s Mjesnim odborom Žarovnica čiji je predsjednik, Stjepan Vresk pohvalio navedenu suradnju koja je rezultirala nizom projekata i programa koji se provode na području tog mjesnog odbora.

stromar_lepoglava_zarovnica_1.jpg

stromar_lepoglava_zarovnica_2.jpg

stromar_lepoglava_zarovnica_3.jpg

stromar_lepoglava_zarovnica_4.jpg

stromar_lepoglava_zarovnica_5.jpg

stromar_lepoglava_zarovnica_7.jpg

stromar_lepoglava_zarovnica_8.jpg

stromar_lepoglava_zarovnica_9.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci