Strategija razvoja Ivanca 2014. – 2020. produljena do kraja 2021. godine

Napisao/la: VV -
Strategija razvoja Ivanca 2014. – 2020. produljena do kraja 2021. godine Foto: Grad Ivanec

Važenje Strategije razvoja Grada Ivanca za razdoblje 2014. – 2020. godine odlukom Gradskog vijeća Ivanca produljeno je do 31. prosinca 2021. godine. Ova Strategija bazni je razvojni dokument koji je u travnju 2014. godine donijelo Gradsko vijeće, a svih proteklih godina cjelokupni razvitak Ivanca u svim najvažnijim zadanim komunalno-infrastrukturnim, gospodarskim i društvenim odrednicama odvijao se upravo na temelju ove Strategije.

Pritom je važno spomenuti i dobru praksu Gradskog vijeća Ivanec, koje svake godine redovito donosi akcijski plan provođenja Strategije za svaku kalendarsku godinu.

Njime se precizno definiraju svi projekti koje će Grad u toj godini provoditi u komunalu, prometu, infrastrukturi, u zaštiti okoliša, vodoopskrbi, društvenoj infrastrukturi itd. Pri tome se tabelarno prikazuju sve planirane aktivnosti, programi i projekti, njihova vrijednost te izvori iz kojih će se financirati. Nakon isteka svake proračunske godine, Vijeće redovito razmatra i izvješća o ostvarenju akcijskih planova pa se tako može pratiti realizacija Strategije iz godine u godinu.

S obzirom na to da se strategija donosi i usklađuje s financijskom projekcijom EU (financijska projekcija EU = proračun EU), pa je stoga i ova bila donesena za razdoblje 2014. – 2020., nova Strategija trebala je biti donesena već početkom 2021. godine.

No, to ovoga puta neće biti moguće. Razlog tomu je činjenica da sve lokalne, pa tako i ivanečka strategija razvoja trebaju biti usklađene s planovima razvoja viših razina, a u ovom trenutku takvih planova – još nema. Točnije, još uvijek nije izrađena ni Nacionalna strategija razvoja za buduće razdoblje, a nema ni Plana razvoja na razini Varaždinske županije.

Stoga je Gradsko vijeće produljilo trajanje ključnog ivanečkog strateškog razvojnog akta do kraja 2021. godine, dokad će se izraditi i Plan razvoja Grada Ivanca za razdoblje do 2027. godine.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.