Stanje sigurnosti u općini Trnovec Bartolovečki relativno zadovoljavajuće

| 12.2.2016. u 13:36h | Objavljeno u Našim krajem

Stanje sigurnosti na području općine Trnovec Bartolovečki relativno je zadovoljavajuće. Istaknuo je to jučer, na sjednici općinskog Vijeća za prevenciju, Krešo Bosak iz PU varaždinske.

Što se tiče općeg kriminaliteta prošle je godine došlo do njegova smanjena u odnosu na prethodnu godinu budući da su zabilježena 24 slučaja u odnosu na 32 godinu dana ranije. Riječ je o smanjenju za 25 posto. Prema službenim podacima PU varaždinske, na području općine nema zabilježenog slučaja gospodarskog kriminaliteta, a nema ga ni iz segmenta droga.

Kriminalitet na štetu maloljetnika je u padu kada se uspoređuju podaci iz 2015. s podacima iz 2014. godine. Razriješenost slučajeva općeg kriminaliteta je na razini od 68 posto. Ukupna ocjena je da je stanje relativno zadovoljavajuće.

- Stanje je zadovoljavajuće i što se tiče slučajeva narušavanja javnog reda i mira. Zabilježeno je 15 slučajeva u odnosu na 14 slučaja 2014.godine – zaključio je Bosak.

Načelnik Postaje prometne policije Varaždin Rade Sitar predstavio je podatke koji se tiču prometa i stanja u prometu. U prošloj godini na području općine bilo je 46 prometnih nesreća od čega dvije s poginulim i deset s ozlijeđenim osobama. Najugroženija, odnosno najopasnija prometnica u općini, je državna cesta D2 na kojoj se dogodilo oko polovice od ukupnog broja prometnih nesreća.

Po broju nesreća općina Trnovec Bartolovečki je na drugom mjestu u županiji iza općine Gornji Kneginec. Inače, preventivno-represivne akcije provode se na tjednoj bazi na području cijele PU kako bi se smanjio broj nesreća i povećala sigurnost u prometu.

Sitar je najavio i formiranje Prometnog odbora na razini Općine. Odbor će, kroz suradnju policije i lokalne uprave, raditi na detektiranju mjesta na kojima se učestalo događaju prometne nesreće.

Načelnik Zvonko Šamec svjestan je da postoje određeni problemi što se tiče sigurnosti u prometu, a što je i vidljivo iz broja prometnih nesreća. Dodao je da nitko ne zatvara oči pred tim problemima i da se radi na njihovom rješavanju. Spomenuo je primjere poput obilježavanja pješačkog prijelaza u Štefancu te još nekih rješenja, koja su zasigurno doprinijela većoj sigurnosti u prometu. Pozdravio je najavu formiranja Prometnog odbora koji bi trebao doprinijeti poboljšanju stanja sigurnosti u prometu.

Šamec je naveo još neke primjere, odnosno mjere koje su doprinijele većoj općoj sigurnosti u općini. Radi se o alarmnom sustavu na mjesnom groblju u Bartolovcu i Osnovnoj školi u Šemovcu. Spomenuo je uređenje i provjeru sigurnosti igrala na svim dječjim igralištima u općini.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci