Stanje sigurnosti na području Varaždinskih Toplica je na visokoj razini

VV | 17.4.2023. u 13:27h | Objavljeno u Našim krajem

Stanje sigurnosti na području Grada Varaždinskih Toplica na visokoj je razini, potvrđeno je to na sjednici Vijeća za komunalnu prevenciju održanoj u ponedjeljak.

Naime, prema izvješću načelnika Policijske postaje Novi Marof Nikole Bešteka vidljivo je kako je stanje sigurnosti zadovoljavajuće, a posebno je naglasio činjenicu da u ovoj godini nije zabilježena nijedna prometna nesreća sa smrtno stradalim osobama, kao i da u nijednoj prometnoj nesreći nije zabilježen alkohol što je jako dobar rezultat.

- Za cijelo područje Policijske postaje Novi Marof zabilježili smo 43 kaznenih djela, dok je na području Varaždinskih Toplica u prva tri mjeseca zabilježeno pet kaznenih djela iz segmenta općeg kriminaliteta, 17 iz segmenta gospodarstva te jedno iz organiziranog kriminaliteta. Zabilježili smo i dvije prometne nesreće te 4 prekršaja iz područja javnog reda i mira - izvijestio je Beštek te dodao kako na području Grada značajan problem predstavljaju teške krađe.

Naime, na području Varaždinskih Toplica dosad su zabilježene tri, od toga dvije na području Tuhovca i jedna na području Drenovca, pa će prioritet u narednom razdoblju biti prevencija ovih kaznenih djela budući da je vidljiv porast njihovog broja.

- Tendencija Vijeća je da se u budućnosti radi na video nadzoru na području Grada. To smo razmatrali i na ranijim sjednicama. Također, kako bismo poboljšali promet, radimo na nabavi jednog kućišta i postavljanju video kamere za mjerenje brzine - rekao je Beštek.

Dodao je i kako se najčešći problem u Varaždinskim Toplicama, što se tiče prometne sigurnosti, odnosi na parkiranje, posebno u krugu Specijalne bolnice za medicinsku rehabilitaciju, pa je jedna od tema na Vijeću bila i nepropisno parkiranje na mjestima rezerviranima za invalide, kolnim ulazima i nogostupima.

Načelnik Policijske postaje pohvalio je i stanje javnog reda i mira te najavio kako će policija, u suradnji s Gradom i ostalim dionicima i dalje raditi na prevenciji i to prvenstveno predavanjima i obilascima osnovnih škola kako bi se i najmlađi stanovnici Grada upoznali s prometnim pravilima i sigurnim ponašanjem u prometu.

A Grad Varaždinske Toplice kontinuirano provodi projekte koji se odnose na poboljšanje prometne sigurnosti što je potvrdila i gradonačelnica Dragica Ratković.

- Upravo radi prevencije i ostalih kaznenih dijela te povećanja sigurnosti na području našeg Grada održavamo ovakve sastanke na kojima se upoznajemo sa situacijom u pojedinim sektorima i razmatramo na koji način stanje dodatno poboljšati. Iako smo zadovoljni što nam je stanje sigurnosti, koja je prioritet ove Gradske uprave, na visokom nivou, svakodnevno radimo na poboljšanju uvjeta - rekla je Ratković.

Galerija slika