Sreček: Neki se nikako ne mogu pomiriti što su, nakon dugo godina, izgubili vlast

| 28.12.2022. u 10:47h | Objavljeno u Našim krajem

Ništa nenormalno se na događa, veli nam Siniša Sreček (SDP), predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet, nakon što su vijećnici HDZ-a oštro istupili zbog donošenja općinskog proračuna za 2023. godinu za koji je bila većina vijećnika, pa i njegove kolege iz SDP-a, ali ne i on.

Dok su druge općine i gradovi osigurali razvojne proračune i projekte, kako su ustvrdili u HDZ-u, Općina Jalžabet „ide u nepotrebno kreditno zaduženje od 19 milijuna kuna i mogući bankrot, što vladajući opravdavaju dogradnjom vrtića i rekonstrukcijom nerazvrstanih prometnica, ali bez ikakvih planova, dokumentacije i projekata“.

- Ako je nešto bilo bez planova i projekcija, onda je to projekt izgradnje stanova za mlade. Naime, za taj navodno jedini gotov projekt nije bilo uopće iskazanog interesa pa vas pitam biste li ga onda vi razvijali dalje, ukazuje Sreček, napominjući da se za projekt izgradnje stanova za mlade izdvojilo 200.000 kuna, a zainteresiranih nema.

Za općinski proračun, koji predviđa prihode od tri milijuna eura, a rashode od pet, veli da je realan i dobro pripremljen.

- Proračun obuhvaća, uz ostalo, rashode za građevinske objekte od 2.265.000 eura. To se odnosi na planiranu dogradnju dječjeg vrtića u koju se ide jer se želi omogućiti što većem broju djece iz područja Općine upis u Dječji vrtić Potočić. Vjerujemo da je to itekako opravdano i realno. A da je tako, najbolje govori to što je Općini s državne razine za taj projekt već odobreno bespovratnih pet milijuna kuna. Kad u Općinu uistinu i stigne taj novac, ali i drugi, onda će i proračun drukčije izgledati, ukazuje Sreček.

Ako je tako, pitamo ga zašto i on nije podržao proračun, kao što su ostali članovi njegove stranke i Reformisti.

- To je bio naš dogovor, samo da vidimo kako će reagirati druga strana. A kao što se zorno pokazalo, neki se nikako ne mogu pomiriti što su, nakon dugo godina, izgubili vlast u općini, i to od nas početnika u politici pa bez ikakvih argumenata govore o bankrotu, bezglavom i neodgovornom trošenju novaca poreznih obveznika i tomu slično, zaključuje predsjednik Općinskog vijeća Općine Jalžabet.